Hjälpmedel:

Kostenheten

Kostenheten ansvarar för måltidsverksamheten i våra kommunala förskolor, grundskolor, fritidshem samt Vallentuna gymnasium. Drygt 50 personer lagar och serverar cirka 4 500 lunchmåltider per dag samt frukost och mellanmål.

Av våra elva skolor i kommunen är åtta tillagningskök, det vill säga de lagar maten i eget kök. Hammarbacksskolans kök lagar även mat till mottagningsköken i Ekebyskolan, Karlbergsskolan och Ormstaskolan. Mottagningsköken gör sin egen salladsbuffé och kokar bland annat sin egen potatis och ris.

Av våra tretton kommunala förskolor är det fem som tillagar sin egen mat. De andra förskolorna får mat från något av skolköken.

Kostchef och biträdande kostchef har ett övergripande ansvar för verksamheten vilket omfattar:

  • Ekonomi
  • Verksamhetsutveckling och personalfrågor
  • Matsedelsplanering och livsmedelsavtal
  • Hygienfrågor

Varje skolrestaurang har en kökschef som ansvarar för inköp av livsmedel, produktionsplanering, personalplanering samt hygien. I restaurangerna arbetar även kockar och köksbiträden.

Förskolorna som tillagar sin egen mat har en kock som ansvarar för inköp och tillagning av maten. De förskolor som får mat från någon av skolrestaurangerna har personal som ansvarar för serveringen.

Sidan uppdaterad den 20 februari 2015