Hjälpmedel:

Butler University besöker Vallentuna gymnasium

Den här veckan har Vallentuna gymnasium besök av 20 professorer från olika institutioner på Butler University i Indianapolis, USA. Professorerna deltar i ett seminarium som heter "Equity and Wellness: the Scandinavian Context" och under tio dagar kommer de att besöka muséer, skolor och universitet i Sverige och Danmark.

Idag, 10 maj, deltar samtliga professorer i ett seminarium om Vallentuna kommun där vårt kommunalråd Parisa Liljestrand bland annat berättar om Vallentuna och vår nya riktning. Medverkar gör även Vallentuna gymnasiums rektor Johan Klintberg, förvaltningschefer, kommunledning och Uppsala Universitet. Elever från Vallentuna gymnasium kommer att framträda under titeln "Vallentuna Voices" och berätta om hur det är att vara ung i Sverige idag.

Under morgondagen, 11 maj, besöker även sex av de amerikanska professorerna Vallentuna gymnasium för att bland annat berätta om USA och hur deras universitet fungerar. De kommer även att få en guidad visning av Vallentuna kyrka, Vallentuna gymnasium och Vallentuna centrum. Guidningen genomförs av elever i årskurs 2.

Sidan uppdaterad den 10 maj 2017