Hjälpmedel:

Första spadtaget Hagaskolan

Idag, 7 mars, togs det första spadtaget inför bygget av nya Hagaskolan. Vid ceremonin deltog barn från två förskolor i närområdet samt representanter från kommunen och JM Entreprenad AB. Bilder från första spadtaget hittar du längst ned på sidan.

Ceremonin inleddes med ett tal av barn- och ungdomsnämndens ordförande Johan Skog. "Hagaskolan är ett av de största byggprojekten i Vallentuna kommuns historia men absolut inte det sista. Det är en viktig pusselbit i det nya Vallentuna som vi nu vill bygga", säger barn- och ungdomsnämndens ordförande Johan Skog.

Det symboliska första spadtaget togs av Johan Skog, fem barn från förskolorna Haga och Borgen samt Patrik Isaksson från JM. Även barn- och ungdomsförvaltningens utbildningschef Henrik Lennermark och Ormstaskolans rektor Jonas Hård deltog under ceremonin.

Om projektet Hagaskolan

JM Entreprenad AB ansvarar för bygget av Hagaskolan. Skolan ska utformas som en 3-parallelig F-9 skola med plats för 80 barn i förskolan respektive drygt 800 elever i grundskolan. Det ska bli en skola och förskola med moderna miljöer, väl anpassade för att stödja lärandet och skolans pedagogiska arbetssätt.

Tre ledord kommer styra utformningen av skolan för att stödja det pedagogiska arbetet optimalt.

Kunskapande miljöer vilket innebär att undervisningen ska organiseras på olika sätt under olika tider för att möta elevernas behov. Alla ytor ska erbjuda plats för enskild koncentration, reflektion och samarbete i mindre grupper.

Samspelande miljöer där eleverna ska ges möjlighet till ökat ansvar för sin lärmiljö i takt med ökad förmåga och stigande ålder.

Inspirerande miljöer där ytorna ska inbjuda till viss aktivitet och rörelse och det pedagogiska materialet ska presenteras på ett attraktivt sätt.

Byggstart ��r 2017 och skolan beräknas vara klar för skolstart höstterminen 2019.

Läs mer om byggprojektet Hagaskolan via länken i högermenyn.

 

Sidan uppdaterad den 7 mars 2017