Hjälpmedel:

Hjälmstaskolan har besök från Frankrike

Den här veckan har vi besök av 17 elever och 2 lärare från Narbonne i Frankrike. Hjälmstaskolan har sedan 2016 ett samarbete med skolan Lycée de Beauséjour i Narbonne. I höstas besökte Hjälmstaskolans årskurs 9 Frankrike och nu är det deras tur att besöka oss.

Under sin vecka i Sverige kommer eleverna att besöka Sveriges riksdag, Medeltidmuseet, Vasamuseet, Gamla stan och Skansen. De kommer även att vara fågelskådare runt Angarnsjöängens naturreservat med hjälp av Stefan Paulin för att lära sig mer om Sveriges natur.

Eleverna kommer att tillbringa flera dagar på Hjälmstaskolan. Ett besök på barn- och ungdomsförvaltningen ingår också där de får träffa utbildningschef Henrik Lennermark. Det blir både en presentation av hur vi som kommun ser på skolan och en guidad visning av Vallentuna kyrka och Kyrkviken. Guidningen anordnas av Time Travel Tours – två Vallentunaungdomar som startat ett eget företag som guidar på historiska platser i vår kommun. Slutligen kommer eleverna att tillbringa helgen med sina värdfamiljer!

Sidan uppdaterad den 16 maj 2018