Hjälpmedel:

Lärare på Vallentuna gymnasium undervisar amerikanska lärarstudenter

Lärarnas Riksförbunds tidning, Skolvärlden, skriver i sitt senaste nummer om Vallentuna gymnasium och läraren Angelica Granqvist. Angelica, lärare i engelska och svenska på Vallentuna gymnasium, undervisar amerikanska lärarstudenter och är aktivt involverad i deras lärarutbildning vid Butler University College of Education i Indianapolis.

Senast i februari var hon tillsammans med två elever, Dan Molodyi och Ghena Serri, i USA och medverkade i ett veckolångt program "Student Leadership The Butler Way: Preparing Global Leaders. Under besöket berättade Dan och Ghena bland annat om sina upplevelser kring hur det är att fly till ett annat land, hur familjerelationer påverkas, om hopp om framtiden och livet i Sverige.

Vallentuna gymnasium har sedan 2015 ett samarbete med universitetet i Indianapolis där fokus ligger på kommunikation i både tal och skrift. Under hösten 2017 förenades 50 elever och studenter från de båda skolorna genom projektet "Text as an expression of identity".

Professorer från Butler University har besökt Vallentuna gymnasium under både 2016 och 2017. Ett tredje besök är inplanerat i slutet av maj i år med förhoppning om att kunna placera lärarstudenter från Butler University College of Education i Vallentuna, i januari 2019.

Artikel i Skolvärlden: http://skolvarlden.se/artiklar/hon-undervisar-amerikanska-lararstudenter

Krönika i Butler, collage of education: http://blogs.butler.edu/coe/2018/03/19/transforming-education-february-march/

Tal från besöket i USA: https://youtu.be/8JvZnT3aEOc

Sidan uppdaterad den 26 mars 2018