Hjälpmedel:

Nu kan du ansöka till uppdragen som försterektor!

Barn- och ungdomsnämnden beslutade den 14 mars 2017 att starta funktionen försterektor samt anta riktlinjer för uppdragen. Uppdragen ska vara riktade till både fristående huvudmän inom Vallentuna kommun och till de kommunala skolorna.

"Vår ambition är att bli en av Sveriges bästa skolkommuner och en viktig del för att nå målet är ett inkluderande skolledarskap. Uppdragen som försterektor ökar möjligheten för fler rektorer att växa i sin roll samt att inkluderas i det kommungemensamma utvecklingsarbetet", säger utbildningschef Henrik Lennermark.

Uppdragen som försterektor handlar om att i samverkan bidra till hela skolkommunens pedagogiska och organisatoriska utveckling. Det innebär bland annat att coacha och handleda kollegor och skolledning inom särskilt utvecklingsområde, fungera som mentor för skolledare inom kommunen oavsett huvudman samt marknadsföra skolkommunen.

Mer information om tjänsterna och hur du ansöker hittar du under sidan Lediga jobb. Observera att sista ansökningsdag är den 12 juni!

Sidan uppdaterad den 9 juni 2017