Hjälpmedel:

Efter gymnasiet

För att få vägledning efter gymnasiet kan man vända sig antingen till kommunens vägledare eller vägledaren på Komvux. Kommunens vägledare inom det kommunala aktivitetsansvaret finns på Nova varje onsdag, mejla för tidsbokning. Kunskapscentrum nordost är det Komvux som vi delar med våra grannkommuner. De har lokaler i Täby centrum, ovanför Biblioteket (se Användbara länkar).

Tänker du börja läsa på en högskola eller ett universitet så vänder du dig till respektive skolas allmänna vägledning. Vet du mer exakt vad du vill läsa kan du vända dig direkt till högskolans institution som ger det program eller de kurser du är intresserad av. Om du vill läsa på en Folkhögskola vänder du dig till deras allmänna vägledare. Vet du vilken folkhögskola du vill läsa på vänder du dig direkt dit.

Varje år arrangeras mässor för vidare studier, håll utkik i media på respektive skolforms hemsidor.

Ansökningstider

Olika skolformer har olika datum. Alla universitet och högskolor har samma datum för ansökan: 15 april och 15 oktober varje år. Ansökan öppnar alltid en månad innan.

För yrkeshögskolan och folkhögskolan finns inget gemensamt sista datum vilket innebär att du själv måste ta reda på vad som gäller för just den skolan som du är intresserad av.

Arbete

På Vallentuna kommuns Arbetsmarknadsavdelning kan du få hjälp med arbetssökande och praktikplatser till och med att du fyllt 24 år.

Du kan även få hjälp av Arbetsförmedlingen. De har sitt kontor i Roslags Näsby, Täby.

Sidan granskad den 1 september 2017