Hjälpmedel:

Ungdomsmottagning

Vallentuna ungdomsmotagning logotype

Ungdomsmottagningen är till för dig från 12 år och fram till att du fyller 23 år. Vi har tystnadsplikt och alla besök hos oss är gratis.

OBS! Sommarmottagning i Täby öppnar den 25 juni

Den 25 juni öppnar vi en sommarmottagning med personal från Täby och Vallentuna ungdomsmottagningar på Kanalvägen 15 vid Roslags Näsby station.

Du kan som vanligt nå oss på VUMs vanliga nummer: 073-558 11 00. För öppettider se www.taby.se. I Vallentuna öppnar vi igen den 13 augusti.

Ha en skön sommar och välkomna till oss i Täby!

Vallentuna ungdomsmottagning

Hos oss kan du bland annat:

  • prata om till exempel relationer, självkänsla, nedstämdhet, ångest, stress, självskadebeteende, hederproblematik, övergrepp eller om du bara mår dåligt
  • få hjälp med sexuella problem
  • diskutera och få hjälp med preventivmedel
  • fråga om kroppen, graviditet, könssjukdomar och du kan också ta prover hos oss
  • hämta kondomer och akut-p-piller

Vi som arbetar här är barnmorskor, kuratorer, psykolog, gynekolog och venereolog.

Drop-in

Mellan kl. 14.00 och kl. 18.00 på onsdagar kan du testa dig mot könssjukdomar, göra graviditetstest och få nytt recept på p-piller om du har fått det tidigare hos oss och inte vill byta sort. För övriga ärenden/frågor vänligen boka tid.

Boka tid

Om du vill boka tid via telefon kan du ringa oss på telefonnummer 073-558 11 00. Om vi inte kan svara, tala in ditt namn och telefonnummer så ringer vi upp dig så fort vi kan.

Det går också bra att skicka SMS med namn och telefonnummer så ringer vi upp dig.

Tider till barnmorska, kurator och psykolog kan även bokas direkt på webben via Mina vårdkontakter.

Öppettider

Måndag till fredag för bokade besök.
Kvällsöppet onsdagar till kl. 20.00 för bokade besök.
Drop-in tider: onsdagar kl.14.00-18.00. 

Venereolog/Killdoktorn

Venereologen/Killdoktorn kan hjälpa dig om du har frågor eller har några problem med din penis eller pung. Han är vanligtvis på ungdomsmottagningen varannan onsdag kl. 16–18, om du vill vara säker på att träffa honom är det bäst att du bokar tid.

HBT-certifiering

Ungdomsmottagningen i Vallentuna är en HBT-certifierad verksamhet. Det betyder att man arbetar strategiskt med frågor som rör homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter i syfte att erbjuda ett respektfullt bemötande samt en god arbetsmiljö för anställda. För mer information om HBT-certifiering, se RFSL:s webbplats.

För dig som är över 23 år

Du som är över 23 år är välkommen att vända dig till Sesammottagningen för preventivmedelsrådgivning, testning av könssjukdomar samt rådgivning kring sexuella frågor.

Mer information

1177 Vårdguidens webbplats

Sidan uppdaterad den 28 maj 2018