Hjälpmedel:

Kommun och politik

Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm, med närhet till Stockholm, Arlanda och skärgården. Här finns en attraktiv boende- och livsmiljö i en blandning av småskalig tätort vid Vallentunasjön och ett vidsträckt, levande kulturlandskap.

Här kan du läsa mer om Vallentuna, hur kommunen styrs, dess organisation, historia och framtidsplaner. Lär dig mer; hur dina skattepengar används, om valfrihet och andra frågor som är viktiga för oss här i Vallentuna.

Aktuellt

Snart dags att välja!

2018-08-14

Den 9 september är det valdag och från den 22 augusti fram till valdagen kan du förtidsrösta. Här har vi samlat några länkar som kan ge dig svar på dina frågor om valet.

Valdebatt inför kommunvalet 2018

2018-08-14

Kom och lyssna på våra kommunpolitiker när de berättar om sina visioner för Vallentuna. Debatten kommer även att sändas live här på webben.

 • Två stora steg mot förbättrad service

  2018-08-17

  Välkommen till frukostmingel den 1 september kl. 10 i Kulturhusets entré för att fira två goda nyheter, kommunens Kontaktcenter och nya vallentuna.se!

 • Vem blir Årets Vallentunabo 2018?

  2018-08-07

  Känner du eller vet någon som har positiv effekt på andra och som du tycker borde lyftas fram lite extra? I år kan du för andra året i rad nominera en person till Årets Vallentunabo.

 • Vallentuna i Almedalen

  2018-07-02

  Onsdagen den 4 juli finns Vallentuna tillsammans med Arlandaregionen på plats i Almedalen med ett seminarium om varför en stark flygplatsregion bidrar till tillväxt, välfärd och utveckling inte bara för kommunerna i närområdet utan för hela Sverige.

Fler artiklar