Hjälpmedel:

Kommun och politik

Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm, med närhet till Stockholm, Arlanda och skärgården. Här finns en attraktiv boende- och livsmiljö i en blandning av småskalig tätort vid Vallentunasjön och ett vidsträckt, levande kulturlandskap.

Här kan du läsa mer om Vallentuna, hur kommunen styrs, dess organisation, historia och framtidsplaner. Lär dig mer; hur dina skattepengar används, om valfrihet och andra frågor som är viktiga för oss här i Vallentuna.

Aktuellt

Kommunfullmäktige 16 oktober

2017-10-17

På måndagen den 16 oktober kl 19.00 hade kommunfullmäktige möte. Bland annat behandlades ärendet för återuppbyggnaden av Väsby kvarn samt ärendet om en investering för att säkra kapaciteten på Gustav Vasaskolan.

Framtidsseminarium om centrum och handel i Vallentuna

2017-08-31

Den 22 augusti genomfördes tillsammans med FastPartner ett framtidsseminarium som handlade om centrumkärnor, handel och köpbeteenden.

 • Kommunfullmäktige 11 september

  2017-09-01

  På måndagen den 11 september kl 19.00 hade kommunfullmäktige möte. Bland annat behandlades handlingsplanen för integration och skötselplanen för bebyggelsenära natur.

 • Tvist i Arbetsdomstolen avgjord

  2017-07-05

  Den 5 juli kom Arbetsdomstolens dom i målet mellan Vallentuna kommun och den rektor på Bällstabergsskolan som avskedades i april 2015. Domstolen bedömer att kommunen gjorde fel som avskedade rektorn.

 • Misstänkt lurendrejeri: namnlistor i Vallentuna centrum

  2017-07-03

  Ett flertal anmälningar har inkommit till Polisen om personer med namninsamlingslistor för välgörenhet inriktad på dövstumma. Dessa påstår sig vara dövstumma och önskar uppgifter om namn, adress samt en donation.

Fler artiklar