Parisa Liljestrand tillträder som kommunstyrelsens ordförande

Örjan Lid meddelade på kommunfullmäktiges sammanträde att han avgår som kommunstyrelsens ordförande. Han ersätts av Parisa Liljestrand.

På kommunfullmäktiges sammanträde måndagen den 8 juni 2015 meddelade Örjan Lid (M) att han avgår som kommunstyrelsens ordförande och alla övriga politiska uppdrag. Örjan Lid har suttit på posten som kommunstyrelsens ordförande sedan 2006 och ersätts nu av Parisa Liljestrand (M), som tillträder onsdagen den 17 juni.

– Mina år som politiker här i Vallentuna har varit lärorika, engagerande och intressanta, men nu är det dags att göra något annat här i livet. Jag lämnar med varm hand över stafettpinnen till Parisa. Hon är en kunnig, drivkraftig och fantastisk person som kommer att göra mycket gott för kommunen, säger Örjan Lid, avgående ordförande.

Parisa Liljestrand började sin politiska karriär 2002 i det lokala partiet DemoEx. Hon engagerade sig i Moderaterna 2010 och har sedan dess varit engagerad som fritidspolitiker, senast som ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Parisa Liljestrand är utbildad lärare och har bland annat arbetat som rektor, senast på Vaxö skola i Vaxholm, en tjänst hon lämnar för att kunna vara kommunstyrelsen ordförande på heltid. Hon är 32 år, har två barn och bor i Kragstalund, Vallentuna.

– Jag är hedrad och känner stor ödmjukhet inför det här viktiga uppdraget. Vallentuna är en kommun på framväxt och jag ska göra allt jag kan i min nya roll för att få kommunen att fortsätta växa och framför allt få invånarna att trivas och känna att det här är en kommun vi är stolta över att bo i. Jag ser fram emot att samarbeta med politiker, tjänstemän och våra vallentunabor för att nå våra mål, säger Parisa Liljestrand, ny ordförande för kommunstyrelsen.

Johan Skog (M) ersätter Parisa Liljestrand på posten som ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Sidan uppdaterad den 27 april 2017