Vallentuna i Almedalen

Onsdagen den 4 juli finns Vallentuna tillsammans med Arlandaregionen på plats i Almedalen med seminariumet:

Vem vinner på att Arlanda växer och vad betyder det att en region växer samman?

• Onsdag 4 juli, kl. 9.30-10.55
  • Gate Almedalen, Clarion Hotel, Strandgatan 6

Arlanda behöver växa och möta behovet av en stärkt global närvaro för handeln och fortsatt internationellt starka samarbeten. Genom Arlandaregionen samverkar värdkommunen Sigtuna och de Arlandanära kommunerna Knivsta, Upplands Väsby och Vallentuna tillsammans med flygplatsoperatören Swedavia för satsningar på infrastruktur, hållbara transporter och en socialt hållbar bostads- och arbetsmarknad med ett modigt och innovativt näringsliv.

Att Sveriges första flygplatsstad växer fram, med etableringar av internationella företag, gör möjligheterna att skapa nya arbetstillfällen inom framtidsbranscherna enorma.

I det här seminariet diskuterar vi varför en stark flygplatsregion bidrar till tillväxt, välfärd och utveckling inte bara för kommunerna i närområdet utan för hela Sverige.

Medverkande

• Gustav Hemming, miljö- skärgårds- och regionplanelandstingsråd, (C), Stockholms läns landsting
  • Niklas Nordström, ordförande i Svenskt Flyg, kommunalråd (S) Luleå
  • Göran Brocknäs, regionchef, Handelskammaren i Uppsala län
  • Peder Grunditz, flygplatsdirektör, Stockholm Arlanda Airport
  • Klas Bergström, kommunalråd, (M), Knivsta kommun
  • Olov Holst, kommunalråd, (M), Sigtuna kommun
  • Mathias Bohman, kommunalråd, (S), Upplands Väsby kommun
  • Victor Kilén, kommundirektör, Vallentuna kommun

Moderatorer

• Jennie Claesson, näringspolitisk expert
  • Minou Sadeghpour, stabschef

Välkommen!

Under perioden 2018-2020 är Knivsta kommun ordförandekommun i Arlandasamarbetet.

Sidan uppdaterad den 2 juli 2018