Vallentuna vill arbeta för en service i toppklass

Som en av sex slutgiltiga kommuner var Vallentuna nominerad till att bli Sveriges kvalitetskommun 2017. Ett pris som bland annat fokuserar på utveckling av demokrati, service och samhällsbyggande. På tisdagen delades utmärkelsen ut på Kvalitetsmässan i Göteborg, som i år gick till Helsingborg.

Vallentuna kommun var en av sex finalister i nomineringen av Sveriges kvalitetskommun 2017. En nominering som har utgått från det verktyg som Sveriges kommuner och landsting (SKL) använder när de mäter kommuner ur ett medborgar- och brukarperspektiv – Kommunkompassen.

– Det har varit en ära att Vallentuna nominerades till årets kvalitetskommun. En sådan här utmärkelse bevisar att vi har mycket som vi kan vara stolta över, men vi vet också att vi har mycket kvar att göra. Bland annat vill vi kunna erbjuda en service i toppklass och i arbetet med demokratiutveckling vill vi förbättra dialogen med invånarna på ett tydligare sätt. Genom att utvärdera våra resultat i Kommunkompassen kan vi sikta på att bli ännu bättre än vad vi är idag, säger Victor Kilén, kommundirektör på Vallentuna kommun.

Priset till Sveriges kvalitetskommun delades under tisdagskvällen ut för åttonde gången sedan 2003. Det är SKL, tillsammans med teknikbolaget Hypergene samt fackförbunden Saco och Vision, som utser vinnaren. Nästa prisutdelning sker år 2019.

Om Kommunkompassen
Kommunkompassen används av SKL och handlar om att utvärdera vad och på vilket sätt Sveriges kommuner jobbar med demokrati och medborgarnas delaktighet, men också styr- och uppföljningssystem, effektiva verksamheter, goda arbetsplatser samt förutsättningar för tillväxt. Utvärderingen sker genom granskning, besök och skriftlig rapport.

Läs gärna mer om Kommunkompassen under rubriken Mer information.

Sidan uppdaterad den 15 november 2017