Hjälpmedel:

Ta chansen att starta eget företag

Som ett alternativ till det kommunala sommarjobbet erbjuds du som är mellan 16-18 år och folkbokförd i Vallentuna kommun att bli en av framtidens företagare. Du får utbildning, coachning och ett startkapital på 2 500 kronor att använda på valfritt sätt inom projektet. 

Projektet pågår under fyra veckor, 11 juni till 6 juli 2018. Under den första veckan ses vi dagligen och lägger grunden till ditt företag. Genom kreativitetsövningar skapas, utvecklas och finslipas din idé. Vi pratar bland annat om marknadsföring (till exempel på sociala medier), budgetupplägg och försäljningsstrategier.

De tre följande veckorna arbetar du, med dig själv som chef, i ditt eget företag och utvecklar din idé med hjälp av de verktyg du har fått under den första veckan. Det går även utmärkt att starta ditt företag själv eller tillsammans med en kompis. På så sätt får ni ett större startkapital.

Observera att samma åldersregler gäller för "Projekt: Entreprenör" som för de kommunala sommarjobben. Det vill säga att du ska vara 16-18 år fyllda under perioden 18 juni-17 augusti 2018.

Livet som entreprenör är tillfredsställande, speciellt då när du tjänar dina första pengar. Företagande handlar också om stora utmaningar, därför finns vi med under hela perioden för uppföljningsmöten samt regelbunden kontakt för att coacha och stötta dig.

Alla är välkomna - det spelar ingen roll om du redan har en idé eller inte. Vi hjälper dig att komma igång!

Anmälan

Vill du veta mer och anmäla dig? Klicka på instruktionen nedan. Där kan du anmäla ditt intresse som sommarlovsentreprenör fram till och med den 13 mars 2018.

Via instruktionen hittar du även mer information och bilder från förra årets lyckade projekt. Hela 95 procent av deltagarna från 2017 säger att de skulle rekommendera en kompis att vara med i 2018 års projekt.

Sidan uppdaterad den 17 januari 2018