Hjälpmedel:

Skratt blandat med allvar på lyckad Näringslivsdag

Hur fortsätter Vallentuna att arbeta för ett bättre företagsklimat? Vilken roll spelar företag för samhällsutvecklingen och varför är det så enkelt för svenskar att samarbeta med kineser? Det var några av flera frågeställningar som behandlades under Vallentunas Näringslivsdag.

Det blev skratt blandat med allvar i Vallentuna Kulturhus när Vallentunas Näringslivsdag höll sitt evenemang i torsdags. Efter föreläsningar av Carola Lemne, VD för Svenskt Näringsliv, och Colin Moon, doktor i antropologi, blev det även mingel och middag med företagarna i fokus.

– Det känns jätteroligt att dagen blev så uppskattad av både politiker och företagare. Vi anordnar ju en sådan här dag för att vi från kommunen ska lära känna våra företagare och ge dem en plats att nätverka, både med oss och med varandra. Vi fick också flera tips om hur Vallentuna kan förbättra sitt företagsklimat, vilket jag tar med mig i mitt arbete, säger Magnus Isberg, näringslivsutvecklare på Vallentuna kommun.

Under dagen berättade Daniel Jarl, översiktsplanerare på Vallentuna kommun, tillsammans med sin kollega Camilla Peterson, exploateringsingenjör, om kommunens översiktsplan samt om områden i kommunen där företag ska kunna etablera sig. Även den nya pilotsatsningen Företagslots presenterades, som går ut på att minska väntetiden för företagare när de söker kontakt eller tillstånd från kommunen.

Läs gärna mer under rubriken Mer information om Företagslotsen, Översiktsplan 2040 och företagsområdet Okvista samt ta del av mingelbilder från dagen.

Sidan uppdaterad den 14 november 2017