Hjälpmedel:

Stångberga Omsorg

Stångberga Omsorg är ett privat boende för rehabilitering och permanent vård av äldre.

Stångberga sjukhem

Inbäddad i en lummig park står den herrgårdsliknande huvudbyggnaden från 1939 med ett annex byggt 1998. I huvudbyggnaden finns en vackert inredd salong, flera aktivitetsrum och matsalar. Utemiljön bjuder på en stor prunkande trädgård, balkonger och uteplatser.

Alltid ett varmt bemötande

Stångberga är ett litet och personligt vårdhem där alla vi som arbetar här har ett stort hjärta. Hos oss är beslutsvägarna korta och närheten till våra gäster och de anhöriga medverkar till att skapa trygghet. Här är det enkelt att nå rätt person direkt.

Kompetens och engagemang

Stångberga har drygt 40 engagerade medarbetare som alla är delaktiga i vården - allt från sjuksköterskor och biträden till sjukgymnaster. Dygnet runt finns det alltid minst en sjuksköterska i tjänst.

Varje boende har en individuell vårdplan. I våra rutiner ingår dagliga personalmöten, där en medarbetare från våra olika avdelningar deltar för att kännedom om samtliga gäster ska vara den bästa tänkbara.

Omslutande vård

Vår inriktning på såväl rehabilitering och permanent vård innebär att våra gäster kan vara kvar även om vårdbehovet blir större. Här på Stångberga finns tryggheten att bo kvar livet ut.
Från och med sommaren 2015 kommer vi även att ha demensboende.

Stångberga har idag tre olika avdelningar med 30 vårdplatser. Alla gästrum håller en hög standard med egen dusch och toalett samt är utrustade med uttag för telefon och TV. Höj- och sänkbara sängar tillhör det fasta möblemanget och vissa rum har även takliftar. All mat tillagas i vårt eget kök och årets alla högtider avspeglas i måltider, dukning och miljö.

Sedan 2018 drivs Stångberga av Bräcke diakoni.

 

Sidan granskad den 10 augusti 2015