Klicka här om du inte kan läsa nyhetsbrevet
toppbild
4 april 2018
Anhörigstöd april 2018
 

Här kommer senaste nytt från anhörigstödet i Vallentuna kommun. Nedan ser du vad som är aktuellt just nu och vilka händelser som är på gång.

Har du en förälder eller annan närstående med demenssjukdom?

Du som är mellan 18-30 år, kom på en fika och träffa andra i liknande situation. Den 4 april kl. 17.30-19.30 i Baltzar träfflokal, Bolinders plan 1, 1 tr. ned. Kom och lyssna på Ola Polmé, sjuksköterska och författare. Om beteenden och bemötande vid demens. Anmälan till birgitta.soderkvist@stockholm eller birgitta.livgard-andersson@vallentuna.se.

Ny föreläsning om framtidsfullmakt och anhörigbehöriget

När: 18 april kl. 18.00-19.30 Var: på Träffpunkten

Sedan juli 2017 gäller den nya lagen om framtidsfullmakter och nya regler för anhörigbehörighet. Anhörigstöd har bjudit in Kerstin Fälldin, från Överförmyndarkansliet i Täby för att titta närmare på vad lagen och det nya regelverket innebär.

För dig som lever nära någon som behöver din hjälp och andra intresserade. Ingen anmälan krävs, fri entré. Välkommen!

Om KBT på Föräldraforum

Tema: Vad är kognitiv beteendeterapi och när är det användbart? Hur används det vid behandling av exempelvis nedstämdhet. Kom och lyssna på och ställ dina frågor om KBT till Marie Löwbeer, verksamhetsansvarig för KBT Vallentuna.

För föräldrar till barn/ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar inom autismspektrumtillstånd, ADHD, ADD eller att barnet i övrigt är i behov av särskilt stöd. Anhörigföreningen bjuder på fika. Ingen anmälan krävs, fri entré.

När: 23 april kl. 18-20 Var: Träffpunkten, Allévägen 10

Vikten av att ta hand om sig själv!

När: onsdagen den 25 april kl. 13-14 Var: Träffpunkten

För att hjälpa någon annan behöver man även ta hand om sig själv. Välkommen på en informativ och inspirerande föreläsning som handlar om vikten av att bibehålla sin kraft och undvika skador. Teori blandas med prova på-övningar.

Föreläsningen kommer att innehålla: Ergonomi för att ta hand om sin egen kropp, tips vid förflyttningar, tips på bra hjälpmedel att använda vid förflyttningar och hur man tar sig upp själv/hjälper någon som har ramlat.

Föreläsare är Anna Skaring, leg. Sjukgymnast och Sofia Biderholt, leg. Arbetsterapeut.

Gemenskap på Träffpunkten

Träffpunkten är basen för Vallentuna kommuns anhörigstöd samt frivilligverksamhet och är en mötesplats för omtanke och gemenskap för Vallentunabor i alla åldrar.

Var: Allévägen 10 När: Måndag-fredag kl.10.00-15.00

   

Kontaktuppgifter

Anhörigkonsulent
Marie Winbo
anhorigstod@vallentuna.se
Tfn:08 587 854 31

Bra länkar:

Anhörigstöd i Vallentuna

Träffpunkter i Vallentuna

 
 

Avsändare av detta nyhetsbrev är Vallentuna kommun. Du har fått detta nyhetsbrev eftersom du är anmäld som prenumerant.
Vill du inte längre prenumerera på nyhetsbrevet kan du avanmäla dig här.