Hjälpmedel:

Fabriksvägen sysselsättning

Svedjans arbetscenter

Känner du att du vill få ut mer av din vardag?
Vill du träffa andra människor och prova på aktiviteter utifrån dina intressen och förmågor?

Fabriksvägen sysselsättning erbjuder dig meningsfulla aktiviteter, kurser och handledarledd arbetspraktik i grupp. Vi vill tillgodose dina behov och intressen och ta till vara på dina färdigheter för att du ska få en meningsfull vardag.

Jag vill ansöka!
Då kontaktar du socialförvaltningens vuxenenhet alternativt LSS-handläggare via kommunens växelnummer:
08 - 587 850 00.

Vad gör vi på Fabriksvägen?

Vi har ett brett utbud av aktiviteter och kurser.
Nedan följer en lista på våra aktiviteter samt en kortare beskrivning av dessa.

Handledarledd praktik i grupp:

Life Logistics
Lagerarbete på Life Logistics. Arbetsuppgifterna består till stor del av att källsortera och slänga kartonger och plast, städa lagerhyllor samt vika nya kartonger. Ibland får vi speciella uppdrag på plats, till exempel märka om varor. 

K-Rauta
K-Rauta vänder sig till dig som vill prova på att arbeta i butik. Vår uppgift är att hämta varor och returer på lagret, leta upp rätt plats för varorna och packa upp dem. 

Cafeterian i Ishallen
I samarbete med Vallentuna hockey driver vi cafeterian i ishallen dagtid, en gång i veckan.
Här finns olika typer av arbetsuppgifter, till exempel kassahantering, hantera varuleveranser, servera gäster, städning och disk och mycket annat.

Kurser och arbetsförberedande aktiviteter:

Snickeriet
Här arbetar vi tillsammans med olika snickeriarbeten. Vi utför både beställningsjobb och gör egna, individuella projekt i vårt välutrustade snickeri. Varför inte snickra ihop en fin fågelholk? Eller kanske behöver du måla om en möbel? Vi fixar det tillsammans i snickeriet!

Matlagningsgrupp
Varje dag lagar matlagningsgruppen lunch i vårat egna kök. Här lagar vi god, näringsrik husmanskost men provar också gärna nya rätter.
Vad skulle du vilja laga? Kom gärna med idéer och förslag!

IT/Media
I vår egna datorsal får du lära dig att använda datorn, telefonen eller surfplattan som ett hjälpmedel i vardagen. Vi lär oss bland annat om e-post, internetbank, hur man surfar på internet och mycket mer. Nivån är grundläggande och kräver inte några förkunskaper.

Friskvård
På Fabriksvägen har du även möjlighet till olika typer av motion, till exempel promenad, simning eller bowling. 

Konst och hantverk
I vår konstlokal får du prova på olika typer av konst- och hantverksprojekt samt lära dig nya metoder och verktyg i ditt skapande. Du har självklart möjlighet att komma med egna förslag på projekt och teman till kursen.

Posttur
Under postturen kör vi internpost till olika enheter inom kommunen.

Miljötur
På miljöturen åker vi runt till andra verksamheter i kommunen och hämtar och sorterar återvinning och grovsopor. Vid behov åker vi även till Hagbytippens återvinningscentral och slänger grovsopor.

Utflykter
Under året gör vi flera utflykter tillsammans. Utflykterna planeras och bestäms utifrån dina intressen och önskemål. Några exempel på utflykter är: muséer, konstutställningar, IKEA varuhus och städer som Vaxholm och Sigtuna. På vintern besöker vi ofta en julmarknad och under sommaren åker vi gärna till olika badplatser eller spelar bangolf.

Samarbete med Vallentuna Arbetscoachning

Om du känner dig redo för att ta nästa steg in i arbetslivet och behöver stöd till individuellt arbete finns ett nära samarbete med Vallentuna arbetscoachning. Precis som arbetscoachningen använder vi oss av metoden Supported Employment som präglar hela vårt arbetssätt. Det innebär kortfattat att vi alltid utgår utifrån dina drömmar och önskemål i vårt arbete. Det är din vilja och dina intressen som är vägledande i vårt arbete!

Sidan granskad den 18 februari 2016