Hjälpmedel:

Vallentuna kommun ordnar inspirationsdag om integration

Den som är nyfiken på integrationsarbetet i Vallentuna eller vill bidra till att öka kontakten mellan nya och gamla vallentunabor är välkommen till temadagen "Inspiration till integration" lördag 19 november i Vallentuna Teater.

Tillsammans med församlingar och föreningar som arbetar med integration bjuder Vallentuna kommun på kunskap, information och underhållning. Bland de medverkande finns Kodjo Akolor som är komiker, skådespelare, programledare för P3 Morgonpasset och uppvuxen i Vallentuna.

- Det bästa sättet för en lyckad integration är möten mellan människor. Den 19 november berättar vi om det positiva arbete som görs för integrationen i Vallentuna och hur du som vill engagera dig kan gå tillväga. Det är också ett tillfälle för dig som redan jobbar med frågan att dela dina erfarenheter med andra, säger Parisa Liljestrand, kommunalråd i Vallentuna.

På programmet 19 november

Inspirationsdagen pågår klockan 10.00-14.30. Här samlas ett 20-tal verksamheter, sociala nätverk, språkcaféer och sportaktiviteter med mera för att berätta om sitt integrationsarbete och dela med sig av sina erfarenheter. Klockan 10.30 öppnas dörrarna till teatern för information och underhållning från scenen. Klockan 12.00-13.00 kan man fortsätta samtala med representanter för integrationsaktiviteterna, och klockan 13.00-14.00 är det mer scenframträdanden, med bland andra Kodjo Akolor.

Det är fritt inträde under dagen, men begränsat antal platser i teatern.

På kvällen den 19 november anordnar Åbybergskyrkan i Vallentuna en gratiskonsert i sina lokaler med sångaren och låtskrivaren Magnus Helmner. Detta sker i anslutning till Kyrkornas globala vecka 2016, som är ett tillfälle för församlingarna att lyfta aktuella globala rättvisefrågor.

Hela programmet:

Lokal: Vallentuna Teater och Traversen, Gymnasievägen 4, Vallentuna
Tid: 10.00-14.30

10.00: Dörrarna till Vallentuna Teater och Traversen öppnar

10.30-11.45: På scenen i Vallentuna Teater – del 1
Moderator: Håkan Mossberg

  • Vallentuna Gospel och Össeby Gospel
  • Kommunalrådet Parisa Liljestrand hälsar välkommen
  • Om flyktingsituationen i världen, Sverige och Vallentuna
  • Presentation av föreningar och aktiviteter som arbetar med integration
  • Scensamtal med nyanlända

11.45-13.00: I Traversen
Träffa de som arbetar med olika integrationsaktiviteter i Vallentuna. Förtäring finns att köpa. Fiskdamm för barnen.

Medverkande aktiviteter:
Deltar gör bland annat Granngårdarna, Brottby Tillsammans, Farkhondeh tjejförening, Flyktingvän, Kårsta 4H, Frivilliga resursgruppen Vallentuna, Ungdomsrådet, Bibliotekets språkcafé, Åbybergskyrkan, Centrumkyrkan, Svenska Kyrkans församlingar i Vallentuna och Össeby, Vallentuna kommun, Kultur Vallentuna, Nova, Brottby SK, Vallentuna Handboll, Fritidshjälpen, Röda Korset, Optimus, Vallentuna Kulturskola och Kultur Vallentuna/Boulevardteatern.

13.00-14.00: På scenen i Vallentuna Teater – del 2
Moderator: Håkan Mossberg

  • Slagverksensembler från Vallentuna Kulturskola
  • Kodjo Akolor, programledare för P3 Morgonpasset och uppväxt i Vallentuna

14.30: Utställningen i Traversen avslutas

Därmed är inspirationsdagen över.

19.00: Konsert med Magnus Helmner i Åbybergskyrkan
Konsert med sångare och låtskrivare Magnus Helmner med band i Åbybergskyrkan, Bergvägen 2. Medarrangör Frösunda-Vallentuna Blåbandsförening. Fritt inträde.

Varmt välkommen under hela dagen!

Kommunen i samverkan med Vallentunas församlingar och föreningar.

Sidan uppdaterad den 18 oktober 2016