Hjälpmedel:

Nu startar våra stödgrupper för barn och unga!

Hur man än har det hemma så har man rätt att må bra och att tycka om sig själv. Det kan vara skönt att träffa andra som vet hur det kan vara.

Nu startar våra stödgrupper som vänder sig till barn och unga med en nära anhörig som har eller har haft problem med alkohol, narkotika eller läkemedel. I gruppen får barnet träffa andra barn/tonåringar som har liknade erfarenheter för att prata.

Stödgrupp för barn 7–12 år eller tonåring 13–17 år

Gruppledarna utgår från ett pedagogiskt material med samtal och övningar kring olika teman. Gruppträffarna hålls på Fabriksvägen 5 B i Vallentuna och är kostnadsfria. Fika ingår. Gruppen träffas en gång i veckan vid elva tillfällen med uppehåll för lov.

Det här gör vi

Vi arbetar med att stärka barn och ungdomar i sin livsmiljö. I gruppen får barnen/ungdomarna prata om alkoholism och annat drogberoende och hur det påverkar alla i familjen. De får dela med sig av sina tankar och känslor om sin situation och lära sig att det inte är deras fel att vuxna dricker eller använder droger.

Vi vill ge barn och ungdomar möjlighet att utveckla redskap för att leva i en familj där föräldrarna kan ha svårigheter att samarbeta. Att få hjälp och stöd. Att träffa andra som har liknande erfarenheter och få möjlighet att dela sina upplevelser med varandra.

Kontakt och anmälan

Vi som leder träffarna är familjebehandlare med lång erfarenhet av att arbeta med barn och tonåringar. Vi har gruppledarutbildning från Ersta Vändpunkten respektive Rädda Barnen.

Vill du veta mer eller göra en anmälan? Kontakta någon av våra familjebehandlare. Du hittar telefonnummer och mejladresser till höger under fliken kontaktuppgifter.

 

Sidan uppdaterad den 15 januari 2018