Hjälpmedel:

Bibliotek

Till biblioteken är alla välkomna, små och stora från när och fjärran! Biblioteket är fyllt av böcker för alla åldrar och olika intressen. Här finns läsplatser, surfdatorer och wifi. 

Sök och låna om böcker och annan media

Det virtuella biblioteket är öppet dygnet runt. Sök i bibliotekskatalogen, förläng dina lån eller reservera böcker. Du kan också låna e-böcker och e- ljudböcker. Till bibliotekskatalogen

Aktuellt

Vi ses!

2017-08-31

Vi ses! är en mötesplats för dig som vill träffa nya vänner. Söndagar kl. 14-15.30 i Vallentuna Kulturhus. Vi fikar, pratar och umgås!

Kazuo Ishiguro - Nobel 2017

2017-10-05

Vill du läsa årets Nobel-pristagare? Biblioteket har 10 titlar varav tre på engelska och två e-böcker. Passa på och reservera titlarna redan idag eller låna e-boken direkt!

 • E-medborgarvecka

  2017-10-06

  E-medborgarveckan är en nationell satsning för ökad användning av e-tjänster och ökad digital delaktighet. Under veckan kan du lära dig mer om några av kommunens e-tjänster. Läs mer om hela programmet!

 • Uppgradering 6 oktober

  2017-10-02

  Fredag 6 oktober uppgraderas bibliotekskatalogen. Du kan inte logga in för att att reservera eller förlänga lån. Du kan återlämna och låna böcker på biblioteket i Vallentuna Kulturhus.

 • Nu ska Karby bibliotek fräschas upp!

  2017-10-02

  Karby bibliotek är stängt för ommålning 5 - 16 oktober. Under tiden finns återlämningslåda och reserverade böcker i ICA´s entré.

 • Se filmen om allas rätt till berättelser

  2017-09-25

  Här kan du se en film där Hanna Hellsten, bibliotekarie i Vallentuna, berättar om bibliotekets olika medier som lättlästa böcker, böcker med stor stil, ljudböcker och talböcker. Filmen är delvis inspelad i biblioteket i Vallentuna Kulturhus.

 • Raoul Wallenbergs dag

  2017-08-23

  Den 27 augusti, på Raouls namnsdag, är det Sveriges nationella dag för civilkurage och medmänsklighet. Här finns exempel på hur du kan bidra till en medmänskligare värld och göra skillnad!

Fler artiklar