Hjälpmedel:

Bibliotek

Till biblioteken är alla välkomna, små och stora från när och fjärran! Biblioteket är fyllt av böcker för alla åldrar och olika intressen. Här finns läsplatser, surfdatorer och wifi. 

Sök och låna om böcker och annan media

Det virtuella biblioteket är öppet dygnet runt. Sök i bibliotekskatalogen, förläng dina lån eller reservera böcker. Du kan också låna e-böcker och e- ljudböcker. Till bibliotekskatalogen

Aktuellt

Öppettider på biblioteken

2018-03-25

Pingsthelgen 19-20 maj är Vallentuna kulturhus och bibliotek stängt. Karby bibliotek är öppet samma tider som Ica Nära, utan bibliotekspersonal. Kårsta bibliotek är meröppet kl. 7-22.

Vilka böcker har du lånat?

2018-04-16

Vill du veta vilka böcker du har lånat? Nu kan du aktivera funktionen "lånehistorik".

 • Tillfälligt avbrott

  2018-05-11

  Onsdag kväll, 16 maj från kl. 21 är bibliotekssystemet tillfälligt ur funktion. Det går inte att reservera eller förlänga lån. Det påverkar även lån av e-böcker, e-ljudböcker i Biblio och filmer från Cineasterna. Även Meröppet i Kårsta berörs.

 • Biblioteket behöver nya bilder, och vi behöver din hjälp!

  2018-05-08

  Biblioteket behöver förnya sina bilder som visar verksamhet och utbud. Bilder upplevs ofta som extra trevliga när det finns människor med på bilderna. Nu har vi bokat en tid för fotografering och vi behöver din hjälp!

 • Fira Världsbokdagen

  2018-04-09

  Världsbokdagen firas den 23 april varje år. På biblioteken uppmärksammar och firar vi Världsbokdagen i Vallentuna och i Karby. Fribiljetter till författarbesöket med Mikael Niemi släpps 9 april.

 • Sportlov!

  2018-02-26

  Härligt sportlov med Totoro-pyssel och tipspromenad - klicka på rubriken och läs mer om sportlovsaktiviteterna!

 • Nyinvigning av Karby bibliotek

  2018-02-08

  Den 17/ 2 är det dags för nyinvigning av Vallentunas mest uppskattade bibliotek, Karby bibliotek. Här är det är lätt att slinka in, sitta ner med en tidskrift en stund, låna och lämna böcker, studera eller träffa vänner.

Fler artiklar