Hjälpmedel:

Barn och unga

barn i Kulturhuset

Välkommen med barnen till biblioteket

Biblioteket kan öppna dörrar till nya världar, ta med dig på en resa jorden runt och ge dig många nya vänner. Här hittar du roliga, spännande och äventyrliga böcker som stimulerar, väcker läslust och ger svar på många frågor.

På biblioteket kan du låna

  • böcker och ljudböcker
  • musik-cd
  • tidningar
  • filmer

Böcker för alla

Vi har böcker för alla åldrar, på flera språk och i olika format. Bibliotekspersonalen hjälper gärna till att hitta det du söker och tipsar dig om böcker att läsa.

Alla barn behöver böcker men alla böcker passar inte alla barn. Om du/ditt barn har läs- och skrivsvårigheter, synskada, pratar teckenspråk eller använder er av tecken som alternativ och kompletterande information finns Äppelhyllan. Där finns det bland annat taktila bilderböcker, böcker med tecken med mera. Fråga oss så hjälper vi dig att hitta det du och ditt barn behöver. Är det något som saknas vill vi gärna veta det.

Bibliotekskort

För att låna behöver du ett bibliotekskort. Alla kan få ett eget bibliotekskort från det år man fyller sex år. När ditt barn ska få ett bibliotekskort behöver du godkänna det.

Aktiviteter på biblioteket

På biblioteket och Kulturhuset händer mycket som vänder sig till barn och ungdomar. Det finns bokklubbar, sagostunder, bebisträffar och på lördagarna har vi barnKul. Vill du veta mer? I högerspalten finns länkar till information om olika aktiviteter.

Sidan granskad den 15 maj 2017