Hjälpmedel:

Biblioteket hjälper gärna till med boktips.

Använd biblioteket

Biblioteket öppnar en hel värld av upplevelser. Vi som arbetar på biblioteket hjälper dig gärna att hitta vad just du letar efter, oavsett om du vill läsa, se eller lyssna. Biblioteken är öppna för alla!

Det kostar inget att låna böcker och tidskrifter. I bibliotekskatalogen kan du söka böcker och andra medier som finns på biblioteken i Vallentuna. Böcker som är utlånade eller finns på någon biblioteksfilial kan reserveras/beställas. Reservationen gör du i bibliotekskatalogen. Sök fram aktuell titel och klicka sedan på reservera och följ instruktionerna. 

Bibliotekskortet 

För att låna böcker behöver du registrera dig som låntagare på biblioteken i Vallentuna. Det kan du göra i formuläret som vi länkar till:

Dags att återlämna

Om du vill kan du få en påminnelse om lånetiden skickad till din e-post. Då får du ett meddelande från biblioteket tre dagar före aktuellt återlämningsdatum. Där står information om hur du kan förlänga dina lån. Vill du få en påminnelse? Meddela din e-postadress till biblioteket eller skriv in den i dina adressuppgifter under "Mina sidor" och bocka i rutan för "övertidsvarning".

Du kan lämna tillbaka böcker du har lånat hos oss på valfritt bibliotek i kommunen.

Sidan granskad den 15 maj 2017