Hjälpmedel:

Ny i Sverige

Språkcafé - för dig som har svenska som andraspråk

Välkommen att träna din svenska! Vi fikar och samtalar tillsammans. Du behöver inte anmäla dig. Vi träffas i biblioteket, Vallentuna Kulturhus, Allévägen 1, på tisdagar kl 13.30 – 14.30.

Vi ses!

Vi ses! är en mötesplats för dig som vill träffa nya vänner. Vi fikar, pratar och umgås. Vi ses på Vi ses! i Vallentuna Kulturhus klockan 14-15 varje söndag mellan den 21 januari och 17 juni.

Alla är välkomna!

Kulturgrupp för unga

En grupp för dig som är femton år eller äldre och som vill lära känna nya vänner genom aktiviteter och samtal. Deltagarna är med och utformar träffarna genom sina önskemål. Vi skriver, läser, pratar, berättar och umgås!

Vill du vara med? Skicka ett e-post till bibliotek@vallentuna.se eller prata med bibliotekspersonalen!

Ny i Sverge - hyllan

I biblioteket finns en avdelning för dig som är ny i Sverige. Där finns lättlästa böcker på svenska, språkkurser på svenska och faktaböcker som kan hjälpa dig att lära känna det svenska samhället.

Avdelningen finns på bibliotekets övervåning. I närheten finns avdelning F (språk). Där står ordböcker och lexikon på flera olika språk.

Böcker på flera språk

På biblioteket finns också barnböcker och vuxenböcker på andra språk än svenska. Barnböckerna finns på entréplan. Saknar du något språk? Prata med personalen, vi köper eller lånar in nya böcker på efterfrågan.

Dagstidningar från andra länder och på många språk

Via bibliotekets datorer och tjänsten LibraryPressDisplay finns dagstidningar från andra länder och på många språk. Välj bland tidningar och tidskrifter från mer än 100 länder och på fler än 60 språk. Med appen PressReader kan du, vid besök i biblioteket, ladda ner tidningar till din smartphone/mobil eller surfplatta.

Det finns också tidningar och tidskrifter att låna och läsa i biblioteket. Några exempel:

El Pais – International - lördagsutgivning på spanskaPersian Weekly - på persiskaAl-kompis - på arabiska (ny från och med 2017)E romani glinda - på rumänska

Sidan granskad den 17 januari 2018