Hjälpmedel:

För dig med funktionsnedsättning

Fritidsaktiviteter är viktiga eftersom de skapar gemenskap och ger bra förutsättningar för en förbättrad hälsa. Aktiviteterna ger en stor glädje och en struktur i vardagen men öppnar också nya möjligheter att se på sig själv och sin förmåga. Ibland är det svårt att hitta fritidsaktiviteter som fungerar när man behöver lite extra stöd.

Har du tankar om hur fritidsutbudet i Vallentuna kommun kan förbättras? Välkommen att höra av er till: fritid@vallentuna.se

Fritidsnätet - fritid som funkar

Fritidsnätet är en webbplats med ett samlat fritidsutbud för barn, ungdomar och vuxna som behöver extra stöd i Stockholms län. Här kan man söka utifrån fyra kriterier: aktivitet, plats, funktionsnedsättning och ålder, och få upp de aktiviteter utifrån sina specifika önskemål. Gå in på www.fritidsnatet.se där det finns över 400 föreningar, fritidsgårdar, evenemang och andra verksamheter som fungerar för personer som behöver extra stöd.

Föreningar

Bör er förening vara sökbara på Fritidsnätet? Kontakta oss då på e-post:
fritid@vallentuna.se

Parasport Stockholm

Vill du ha hjälp med att hitta en idrott som passar just dig? Eller vill ni som förening veta mer om vad parasport innebär? Då får ni gärna kontakta Parasport Stockholm för vägledning. Ni når dem via e-post: kansli.stockholm@parasport.se.

 

 

 

 

 

Sidan granskad den 15 mars 2018