Hjälpmedel:

Kvarnbadet

Kvarnbadet är beläget vid Vallentunasjöns norra ände och består av en tempererad 50 metersbassäng med 8 banor, en 17,5 metersbassäng för simskola och mindre simkunniga barn och en plaskdamm för de allra minsta barnen. Två av banorna i 50-metersbassängen är alltid reserverade för motionssim. Till badet hör omklädningsrum, duschar och bastu.

För den som blir sugen på något gott finns kiosk och servering. Förutom simaktiviteter och simskola finns en lekplats för de yngre barnen, en beachvolleybollplan, bordtennisbord, kanoter att hyra samt bollar och kubb att låna.

Simskola

Under sommaren arrangerar Täby Sim simskola på Kvarnbadet. Mer informatio får du om du följer denna länk: http://www.tabysim.se/lovverksamhet/sommar-20316842

För kanotuthyrning, kontakta kvarnbadet@vallentuna.se

Tillgänglighet

På Kvarnbadet finns det tillgång till en stor WC (RWC) anpassad för rullstolar, barnvagnar och som även har funktion av ett könsneutralt omklädningsrum. Det finns en förflyttningsstol tillgänglig som kan brukas som hjälpmedel för dig som är rörelsehindrad. Inför badsäsongen 2018 kommer en mobil lyftanordning att införskaffas. Detta för att kunna erbjuda lyftassistans vid dusch, transport och nedlyft i bassängen. Utrymmet kommer till nästa säsong också att utrustas med låsbara förvaringsskåp för personliga tillhörigheter.

För aktuell information om etreavgifter, simskola, aktiviteter och övrigt, se upplevvallentuna.se

Sidan granskad den 28 september 2017