Hjälpmedel:

Långfärdsskridskor

Långfärdsskridskor på Vallentunasjön

I Vallentuna finns det flera sjöar att ta härliga långfärdsskridskoturer på. Vallentunasjön är den största och den plogas regelbundet när isen är tjock nog. Vår ambition är att du som skridskoåkare ska få tillgång till snöfria isar i så stor utsträckning som möjligt!

Vallentunasjön

Vallentunasjön som ligger i centrala Vallentuna har två plogade banor när isen ligger. Det finns två lämpliga startplatser, Gustavs Udde och Kyrkviken. Båda har parkeringsplatser och det är lätt att ta sig dit med kollektivtrafiken.

AKTUELL ISSTATUS:2017-02-17 Plogad skridskobana finns på sjön. En vak finns ca 15 m från plogad yta, den är utmarkerad. All vistelse på isen sker på egen risk och eget ansvar.

Karta till Gustavs Udde

Karta till Kyrkviken

Isbana utomhus på Vallentuna IP

För dig som vill åka skridskor på rundbana spolas en isbana på Vallentuna IP. Banan är 300 meter lång och är belyst till kl 21.00, måndag-söndag. Det är inte tillåtet att använda klubba och puck på denna bana.

Omklädningsrum, dusch och bastu för allmänheten finns på plats. Öppettider för bastun är måndag-torsdag kl. 9-21, fredag-söndag kl. 9-17.

 2017-02-17. På grund av det varma vädret har banan töa bort.

Karta till Vallentuna IP

Garnsviken

På Garnsviken, som ligger i Brottby, kan du åka skridskor till Åkersberga. 

Karta till Garnsviken

Säkerhet på isen

Observera att du alltid åker på egen risk även på plogad sjöis. Is är en färskvara och några garantier kan därför inte ges. Vi anger aldrig istjockleken eftersom isen inte är statisk och kan förändras mycket snabbt. Var rädd om dig när du är ute på isen.

Viktigt att tänka på:

  • Använd hjälm
  • Åk aldrig ensam
  • Ha isdubbar tillgängliga
  • Med ispik kan du kontrollera isens tjocklek

 

Sidan uppdaterad den 3 augusti 2015