Hjälpmedel:

Lotta Döbling

Gåtfullt, förbryllande och vackert - följ med på en vandring i Lotta Döblings bildvärld. Här kan du möta Elisabeth Taylor som stiger ner i poolen med ett outgrundligt leende på läpparna eller ett par fåglar som har landat på ytan i ett lager av händelser och tankspridda tillfälligheter.

Döbling gör reflektioner kring kollektiva och privata minnen, personliga relationer och familjeöden, vår tids populärkultur och behov av gemensamma ikoner. Hennes målningar byggs av bildfragment från filmer och egna resor, konsthistoriska och litterära referenser. Det uppstår möten mellan det förgångna och nuet, saga och verklighet.
"Jag låter saker h��nda och nästan allting baseras på andra bilder som tas ur sitt sammanhang. Det kan vara motiv från konsthistorien, tidningar eller egna bilder. Jag värderar inte varifrån de kommer. Jag samplar bilder och skapar ett flöde av omedvetna idéer och tankar som blir till något nytt."

Lotta Döbling har sällan någon färdig bild i huvudet av hur verket ska bli. Hon målar inte berättelser och titlarna som kommer till i efterhand bidrar till en dubbeltydighet. Själva skapandeprocessen är intressant och i hennes konstnärliga förhållningssätt har den intuitiva arbetsprocessen att göra med utforskandet av drömska scenarier och det undermedvetna, och där måleriet finner sin egen väg.

Lotta Döbling avslutade sin utbildning på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm 1998. Under 2015 har hon haft separatutställningar på Domeij Gallery i Stockholm, Galleri PS i Göteborg samt deltagit i grupputställning på Galleri Thomas Wallner, Simris och samlingsutställningen Sweden-China på Karlskoga Konsthall. Hennes verk finns representerade hos ett flertal landsting, kommuner, konstföreningar och privata samlare. På utställningen visar Lotta Döbling målningar från 2010 och framåt i olja, akryl och akvarell på ritfilm.

Lotta Döbling är representerad av Domeij Gallery samt av Wadström Tönnheim Gallery.

Länk till Lotta Döblings hemsida.

Rullstolsanpassat
Datum/tid: lör 23/4 - sön 29/5
Plats: Konstkuben
Pris: Fri entré
Arrangör: Kultur Vallentuna Vid frågor om evenemanget kan du kontaktacharlotta.abrahamsson@vallentuna.se eller 08-587 853 57