Hjälpmedel:

Biljettsläpp direktsändningar från Metropolitan

Fredag 19 maj släpptes biljetterna till Metropolitan-operans livesändningar på Folkets Hus och Parkers biografer runt om i Sverige. Säsongen 2017-2018 innehåller bland annat de färgsprakande familjeföreställningarna Trollflöjten och Askungen, och favoriter som La Bohème, Così fan tutte och Tosca.

Met bjuder på 10 direktsändningar, varav fem nya uppsättningar och två operor på Met-repertoaren som aldrig direktsänts tidigare. Bland de spännande nya titlarna återfinns Thomas Adès nyskrivna, apokalyptiska opera Mordängeln, baserad på Luis Buñuels filmklassiker från 1962, om ett sällskap som på ett mystiskt sätt inte kan lämna en fest på ett gods. Den har av The New Yorker kallats "en explosiv opera".

Operorna är som alltid stjärnspäckade, med namn som Kristine Opolais, Jonas Kaufmann, Bryn Terfel, Joyce DiDonato, Sondra Radvanovsky, René Pape, Matthew Polenzani och Plácido Domingo.

- Vi är glada för att människor i hela Sverige kan ta del av denna mycket starka operasäsong, som varvar operaklassiker med spännande titlar som inte direktsänts tidigare, säger Ulrika Holmgaard, chef för Folkets Hus och Parkers film- och liveavdelning.

Operorna livesänds på över 2 000 biografer i 71 länder. I Sverige samarbetar Folkets Hus och Parker med 198 biografer, varav TunaBio på Vallentuna Teater är en.

The Met: Live in HD, är Metropolitan-operans prisbelönta serie av direktsändningar i HD-kvalitet och 5.1 surroundljud. I Sverige är det tioårsjubileum på Folkets Hus och Parkers biografer.

Läs mer om säsongens utbud och boka dina biljetter på Vallentuna Teater här

Sidan uppdaterad den 24 maj 2017