Hjälpmedel:

Det är dags nu! Vallentuna för musikhjälpen

I åtta år har Musikhjälpen sänts i Sverige veckan före jul. Många kommuner, företag, föreningar och privatpersoner har på olika sätt varit med och bidragit till de olika teman som musikhjälpen haft genom åren. I år tänker vi vara med och både bjuder in, uppmanar och kanske också utmanar alla i kommunen att också delta.

Syftet med Musikhjälpen är att samla in pengar till ett tema/projekt. Detta genomförs genom att tre programledare stängs in i ett hus, kallat "glasburen", i sex dygn utan fast föda. Under tiden sänder de radio och TV 24 timmar om dygnet hela perioden, samtidigt som lyssnarna och tittarna kan önska låtar mot att de skänker pengar. Förutom i Sverige har formatet även sänts i Belgien, Nederländerna, Kenya, Schweiz och Sydkorea.

I år är temat Barn är inte till salu och är 11-17 december i Umeå.

Vi har startat en insamlingsbössa under namnet: Det är dags nu! Vallentuna för Musikhjälpen.

Det finns flera sätt att bidra. Första sättet, och dessutom roligaste, är att dra ihop ett engagemang. Ett engagemang kan egentligen vara precis vad som helst. Exempel:

  • Musikföreställningar
  • Var med på en idrottsträning
  • Orienterings-, fotbolls-, dans-, fiske-, vadsomhelst-tävling
  • Strata försäljningsauktioner

 - PT-timme
 - Lär dig baka bröd
 - Frisörtid
 - Pizza
 - Testa maskiner

  • Följa med på rundvisningar
  • Guidade visningar
  • Loppisar

För att starta ett engagemang är det bara att klicka på "Skapa ditt engagemang" på sidan http://hjaltar.musikhjalpen.se/ och följa instruktionerna där. Länka gärna till den gemensamma bössa.

Ett annat sätt att bidra är att ge pengar direkt till bössan (se länk ovan). Ett tredje sätt är att delta på ett av någon annans evenemang. Ett fjärde sätt är att dela, prata och föra vidare våra allas engagemang.

Sidan uppdaterad den 4 december 2017