Hjälpmedel:

Fritidsförvaltningens julkalender

För att underlätta väntan på julafton finns här fritidsförvaltningens julkalender. Följ med till olika platser i Vallentuna och se om Lucia kan tänka sig att skippa förrådet i förmån för allt som går att göra här i vår kommun.

Avsnitt 1

Avsnitt 2

Annika har hittat Lucia i ett av Vallentuna IPs förråd. Hon har lyckats övertala Lucia att följa med ut från förrådet genom att locka henne med att det finns en himla massa andra saker att göra i Vallentuna kommun än att sitta i ett förråd.

Avsnitt 3

I föregående avsnitt blev vi presenterade för Carola och Mir. Idag börjar arbetet med att visa Lucia vad som finns att göra i kommunen, utöver att sitta i ett förråd på Vallentuna IP

Avsnitt 4

Vill du också prova spåret i Lindholmen? Elljusspåret är upplyst till klockan 22.00 varje dag. Det går bra att parkera vid Orkesta bygdegård. Läs mer genom att klicka här.

Avsnitt 5

Hittills har de nu provat fotboll och löpning. Inget verkar ha fallit Lucia helt i smaken. Men kanske Carola vet något som alla i Vallentuna gillar, så även Lucia?

Avsnitt 6

Hittills har de nu provat fotboll, löpning och ridning. Ridning kanske var okej, men vidare stort engagemang för aktiviteten visade inte Lucia. Med skridskor då?

Avsnitt 7

Både ridning och skridskor verkar ha fallit Lucia en aning i smaken. Men skridskor lyfte verkligen fram något hetskt hos Lucia, dags för något lugnande. Vill du också till Bergsjön? Klicka här.

Avsnitt 8

Idag öppnar utegymmet i Kårsta, och självklart är Lucia på plats! Vill du besöka det också? Mer info hittar du genom att klicka här.

Avsnitt 9

Fotboll, ridning, jogging, hockey, skogen och utegym har hittills testats. Idag är det dags för något helt annat! Kanske Lucia kan tänka sig att söka jobb under en annan högtid i 13 december?

Avsnitt 10

Okej, utegym och midsommar uppmuntrade verkligen till rörelse, men om Lucia var riktigt bra på det är en annan fråga. Vad Lucia däremot verkar kunna är det här med fåglar.Vill du också skåda fåglar? Klicka här.

Avsnitt 11

Att sitta i ett förråd 364 dagar om året kan Lucia hålla med om känns lite instängt. Kanske att ett vindskydd i skogen ändå skulle vara att byta upp sig lite? Vill du också besöka Harsjön? Vandra då Roslagsleden, etapp 4: Klicka här för att få veta mer

Avsnitt 12

Även om Annika, Carola och Mir inte vill göra annat än att visa Lucia runt i kommunen så måste de låta Lucia få göra sitt jobb. Idag är det dags att sjunga upp!

Avsnitt 13

Idag är det Lucias stora dag!

Avsnitt 14

Lucia är förbi och det är dags att fortsätta testa på grejer i Vallentuna. Eller?

Avsnitt 15

Carola ger inte upp.

Avsnitt 16

Lucia verkar inte helt och hållet nöjd med att lämna förrådet. Kanske dags att lyssna på Lucia och ta reda på varför?

Avsnitt 17

På fritiden behöver en ju inte alltid varit superaktiv. Att bara hänga med kompisar, spela bräd- biljard- eller tv-spel, snacka med en vuxen och fika kan vara precis det en känner för.

Avsnitt 18

Ibland har en rätt, ibland har en fel. Tur att upplevvallentuna finns.

Avsnitt 19

För första gången på mycket länge börjar Lucia fundera över att det kanske inte är i ett förråd en ska spendera 364 dagar om året. Men hur får en egentligen vänner?

Avsnitt 20

I Vallentuna finns många sevärdheter. Däribland sjökullarna vid Vadadalen. Frågan är bara hur intresserad Lucia egentligen är av historia. Hur spännande är egentligen en hög som är yngre än sig själv?

Vill du också besöka ett forntida maktcentrum? Klicka här.

Avsnitt 21

Vallentuna är till ytan en stor kommun och de flesta aktiviteter som görs i skog och mark består av att ett gäng människor går samman och skapar något. Precis som Lucia gjort denna gång! Kom ihåg att det enbart är okej att köra paintball om du har markägarens tillstånd! Det krävs även tillstånd för att bygga.

Avsnitt 22

Oberoende om golfen uppfanns i 1400-talets Skottland eller om det snarare var i Nederländerna under 1600-talet så var med all säkerhet Lucia med. Vilken precision!

Avsnitt 23

Dan före dag... Men sen då?

Vill du också ge dig ut och vandra några veckor? Mer info får du genom att klicka här.

Avsnitt 23

Så kom den tillslut... Tusen tack till alla er som följt, hurrat, delat och kommenterat årets julkalender. God jul och gott nytt år!

Sidan uppdaterad den 22 december 2017