Hjälpmedel:

Japansk delegation på besök i Vallentuna

En delegation från Japan var på besök i Vallentuna igår, den 27 juni. Hela delegationen på omkring 30 personer kom för att se flera av våra vackra kulturmiljöer, framförallt i Markim och Orkesta. Bland delegaterna fanns Japans förra utbildningsminister och kärnfysikern Arima Akito. Dessutom deltog också Herman Van Rompuy, före detta EU-president.

Men varför här och varför nu? Jo, Japan och Sverige firar i år 150 år av diplomatiska relationer. I både Japan och i Sverige uppmärksammas detta på olika sätt. Delegationen som igår besökte oss här i Vallentuna har dessutom alla ett gemensamt intresse: Haikupoesi. Armina Akito och Herman Van Rompuy är båda Haikupoeter. Här i Vallentuna har vi vår egen stolthet; Lars Vargö. Lars sitter i kulturnämnden och skriver även han haikupoesi. Det är genom honom som den japanska delegationen kom hit.
Vår kommunordförande Parisa Liljestrand, Arima Aktio och Herman Van Rompuy möttes upp i Markim och fick tillsammans under en tur med häst och vagn möjlighet att samtala om poesi, klassisk musik och litteratur.

Sidan uppdaterad den 28 juni 2018