Gift er på Höstfesten

Går ni i giftastankar? Ta då chansen på Höstfesten lördagen 29 september där Vallentuna kommun erbjuder dropin-vigslar.

Höstfesten är ett årligt evenemang som lockar runt 4000 besökare varje år och som växer för varje gång. Vallentuna kommun har, i samarbete med Centrumföreningen och fastighetsägarna i centrum, arrangerat Höstfesten i Vallentuna centrum sedan 2006. För andra året i rad erbjuder kommunen dropin-vigslar, en chans att säga ja till den man vill leva sitt liv med på ett av Vallentunas största tillställningar.

Dropin-vigseln kommer att vara möjlig mellan kl 10-15 och sker i Kulturhusparken under pergolataket i anslutning till kommunens Öppna hus.

Viktiga handlingar att ha med sig inför vigseln

• Hindersprövning
  • Vigselintyg (det får ni i samband med hindersprövningsintyget)

Hinderprövningen beställs via Skatteverket (se länk i högermarginalen). Handlingstiden tar sedan mellan 2-4 veckor, under sommaren kan det ta upp till 5 veckor. Är någon av er inte folkbokförd i Sverige tar handlingstiden mellan 6-8 veckor.

Kommunen bistår gärna med vittnen, men vill ni att några anhöriga ska vara det är det fullt möjligt. Att tänka på är att det behövs minst två vittnen och att de måste vara 18 år eller äldre.

Sidan uppdaterad den 23 juli 2018