Hjälpmedel:

Ny lyftanordning till Kvarnbadet

På Kvarnbadet ska alla vara välkomna. Ambitionen är att alla, oavsett förutsättningar, ska kunna ta del av de utomhusbassänger som finns.

I måndags installerades en mobil lyftanordning som ska erbjuda lyftassistans ner och upp ur bassängen för dem som är i behov av det.

- Vi hade hoppats att anordningen redan hade varit på plats när vi öppnade för säsongen, men är väldigt glada över att den nu äntligen installerats, berättar Ola Nilsson, tillförordnad chef på idrott och friluftsenheten i Vallentuna kommun.

Den mobila lyftanordningen är endast till för att lyfta brukaren i och ur bassängen och kan inte användas vid transport till och från omklädningsrum. Kom gärna ner till badet för att titta på lyften för att bättre förstå dess funktion. Har ni fler frågor och funderingar rörande Kvarnbadets tillgänglighet så är ni välkomna att kontakta oss.

Idag finns det en tillgänglig toalett på Kvarnbadet anpassad för rullstolar och barnvagnar. Denna har även funktionen av ett separat omklädningsrum med duschmöjligheter. Det finns också en förflyttningsstol och duschstol på Kvarnbadet som kan brukas som hjälpmedel.

Sidan uppdaterad den 19 juni 2018