Ny utgivningsplan för kulturkalendern

Under nästa år kommer utgivningsplanen för kulturkalendern att förändras.

Årets andra nummer av kulturkalendern har kommit ut i brevlådorna och som ni kan se är programmet för våren lika fullsmäckat med kulturaktiviteter som alltid!

Att öppna kulturkalendern är lika överväldigande varje gång. Det finns så mycket att göra i Vallentuna som vi tillsammans skapar – föreningar, näringsliv och kommun. Kalendern som kom denna gång är fylld av över 50 aktiviteter (!), allt från Frösunda vårmarknad till Haiku-workshops och jazzkvällar. Dessutom har vi runrikets dag att se fram emot.

Vi ser dessutom att fler och fler hittar in till sidan UpplevVallentuna.se, vilket också är glädjande. Förra året hade vi 120 000 sidvisningar.

Vi vill fortsätta att utveckla vägar för att kommunicera den bredd av aktiviteter som finns i Vallentuna. Även om kulturkalendern är fullproppad finns det många delar som inte syns i den. Däribland alla föreningars löpande verksamhet och utbud, såsom hembygdsföreningarnas kulturmiljökännedom, konstnärsförenings medlemsaktiviteter, Angarnsgruppens vandringar, dansföreningarnas danskvällar och liknande.

Men för att arbeta fram hur vi på bättre sätt kan lyfta denna verksamhet behöver vi också möjlighet till att göra just detta. Därför testar vi nu en förändrad utgivningsplan, som vi kommer att börja med från och med oktober 2018.

Under 2018 kommer sex nummer av kulturkalendern att komma i tryck. Under 2019 kommer vi göra en kalender som bygger på säsongen, alltså: vår-, sommar-, höst- och vinternummer.

Utöver att vi hoppas på att kunna jobba mer med att lyfta det som idag inte syns i kalendern hoppas vi att detta kommer leda till att vi kommer kunna använda oss av kalendern mer än vi kan göra idag. När vi delar ut kalendern i olika forum i dagsläget blir den snabbt inaktuell, något som några färre nummer kommer råda bot på.

Givetvis kommer kalendern i de fall den behöver vara det också att bli längre.

Har du några frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss på kulturförvaltningen (växel) 08-587 850 00, kultur@vallentuna.se

Utgivningsplan

Nummer Manusstopp Måndag Utdelning i brevlådor
feb-mars 9/1 27-28/1 vecka 4