Hjälpmedel:

Nyinvigning av Karby bibliotek

Välkomna lördag 17 februari kl 14, då Lovisa Kronsporre, Kultur­nämndens ordförande (och själv boende i trakten) nyinviger Karby bibliotek! En Sagohäxa kommer också att dyka upp ... något inget barn vill missa!

Den 17/ 2 är det dags för nyinvigning av Vallentunas mest uppskattade bibliotek, Karby bibliotek. Här är det är lätt att slinka in, sitta ner med en tidskrift en stund, låna och lämna böcker, studera eller träffa vänner. Ett populärt bibliotek, som blivit slitet av flitig användning. Nu har det fått en uppfräschning, med ny färg på väggarna, nya möbler och ordentlig ommöblering. Det vill vi fira!

Karby är ett närbibliotek för boende i området, men också ett bibliotek för alla de pendlare som passerar Brottby på väg till och från Stockholm och Norrtälje, passar på att handla och även "proviantera" litteratur.

"Vilket underbart urval av böcker att låna!" är en av de tacksamma kommentarer vi fått om biblioteket. Som låntagare på Karby bibliotek har man alla möjligheter att ta del av samma utbud av böcker som på biblioteket i Vallentuna Kulturhus – som en av våra besökare uttryckt det: "Vill bara säga att jag tycker att ni har en enastående service. I går reserverade jag böcker och idag, dagen efter, kan jag hämta dom här."

Vallentuna är en till ytan stor kommun, och det är viktigt för oss att nå även de som inte bor i tätorten med läsinspiration – där är Karby bibliotek en viktig plats. Biblioteket fungerar också som en plats där föreningar och andra kulturaktörer kan bjuda in till utställningar mm, och kommer också att fungera som förtidsröstningslokal under några dagar i samband med valet i september.

Sidan uppdaterad den 8 februari 2018