Publikrekord på årets Höstfest

För elfte året i rad ordnade Vallentuna kommun tillsammans med Centrumföreningen och fastighetsägarna Höstfesten på Tuna torg. Tack vare fint väder, spännande aktiviteter och en melodifestivalvinnare på plats slog vi i år rekordpublik.

Dagen hade knappt hunnit börja innan några av Vallentuna kommuns funktionärer träffade på det första paret som ville gifta sig på Höstfestens drop in-vigsel. När portarna sedan slogs upp hade ytterligare ett par ställt sig i kö för att säga ja till varandra. Totalt blev det fem par som valde att gifta sig på Höstfesten, en möjlighet som inte har erbjudits tidigare år.

Inne i Vallentuna Kulturhus, samt utanför entrén, ställde även ett 40-tal kommunala verksamheter upp för att berätta om sina arbeten och projekt, och under dagen fick de chansen att prata med de 2 344 besökare som besökte kulturhuset under dagen.

Ute på torget var det också full aktivitet på gång med marknadsstånd, foodtrucks, skylift som åkte upp 53 meter upp i luften, ansiktsmålning, klättervägg, målgång i triathlon och mycket annat. På scenen uppträdde även Hjälmstas musikklasser och strax innan Robin Bengtsson kom upp på scen var det äntligen dags – att utse Årets Vallentunabo! Vi gratulerar Caroline Lindau, grundare till Fritidshjälpen, som genom sitt arbete bidrar till att ungdomar ska få rätt till en meningsfull fritid, oavsett ekonomi.

Till slut vill vi tacka alla er som medverkade och även ni som kom som besökare till Höstfesten! För att se bilder, se under rubriken Mer information.

Sidan uppdaterad den 4 oktober 2017