Hjälpmedel:

 • Fotograf Maria Rosenlöf

 • Fotograf Maria Rosenlöf

 • Fotograf Maria Rosenlöf

Välkommen till Bällstabergsskolan

Bällstabergsskolan - en modern skola

Bällstabergsskolan är en modern F-9 skola i södra Vallentuna med ca 500 elever och 65 förskolebarn. I vår fritidshemsverksamhet har vi ca 300 inskrivna elever.

Vi är organiserade i arbetslag och arbetar aktivt för att elever och pedagoger ska känna arbetsglädje och vara stolta över sin skola/förskola. Skolan invigdes 2002, lokalerna är trevliga och ljusa. Det är nära till natur och det finns goda kommunikationer till skolan med busshållplats och Roslagsbanan runt knuten.

Klassrummen är utrustade med moderna hjälpverktyg och eleverna har tillgång till läsplatta  som pedagogiskt redskap i undervisningen. I år f-2 finns klassuppsättningar med läsplattor och från årskurs 3 har varje elev en egen. Skolan har ett tillagningskök där maten lagas från grunden och serveras i mindre matsalar på enheterna. På Bällstabergsskolan är vi rädda om vår miljö och tar av oss skorna inomhus.

Vår utemiljö lockar till kreativitet och lek. Det är nära till natur och det finns goda kommunikationer i anslutning till skolan med busshållplats och Roslagsbana. Vi tänker att kunskap skapas på olika sätt i olika sammanhang och då är de pedagogiska miljöerna extra betydelsefulla.

Aktuellt

Prins Daniel har besökt oss

2017-05-22

I fredags, 19 maj, besökte Prins Daniel oss för att få en inblick i deras arbete med fysisk aktivitet och rörelse i skolan.

Boksläpp i årskurs 3

2017-04-06

Onsdagen den 4 april hade åk 3 boksläpp. Eleverna har arbetat med bokprojektet Den magiska dörren. Den 4 april visades arbetet upp för eleverna på skolan och vårdnadshavare.

 • Skolsamråd

  2017-08-25

  Välkommen till skolsamråd

 • Schoolsoft, viktig information och PowerPoint

  2017-01-17

  Om du använder Safari (ipad, Iphone eller mac) läs informationen som finns på den här sidan. Vi har även lagt till presentationen som vi gick igenom på träffen den 24 januari.

Fler artiklar