Hjälpmedel:

Brand på Fornminnesvägen 16

Onsdagen den 7/9, på morgonen, brann det i ett flerfamiljshus på fornminnesvägen 16 i Vallentuna centrum. Brandkår från flera brandstationer var snabbt på plats och bekämpade branden. Kommunen kopplades tidigt in och kunde börja samordna nödvändiga stödinsatser – och arbetade intensivt hela dagen för att stödja och hjälpa de drabbade. En man miste livet i branden.

Från kommunens sida fortsätter arbetet med att ge stöd och hjälp till de drabbade. Vi arbetar också med att ta hand om området kring branden – bland annat ska huset besiktigas och skyddstäckas.

Vi vill tacka alla invånare som har hört av sig och erbjudit sig att hjälpa till på olika sätt, men kommunen har för tillfället inget behov av hjälpinsatser.

- Våra tankar är med de drabbade och anhöriga. Kommunen gör allt för att kunna ge stöd och hjälp i den svåra situationen, säger Parisa Liljestrand, kommunstyrelsens ordförande i Vallentuna.

I en intervju onsdagen den 7 september, i Sveriges Radio P4, berättar Parisa Liljestrand mer om kommunens arbete i samband med branden. Här kan du lyssna på intervjun.

Mer information kommer vid behov att publiceras här på vår webbplats och/eller på vår facebooksida https://www.facebook.com/vallentunakommun/.

Sidan uppdaterad den 7 september 2016