Hjälpmedel:

Kulturskolan 60 år!

I år firar Kulturskolan i Vallentuna 60-årsjubileum. En aktningsvärd ålder för en verksamhet som sprudlar av energi och ungdomlighet.

Vallentuna kommuns Kulturskola bildades 1955 och har ända sedan starten varit en populär verksamhet där ungdomar i alla åldrar fått chans att förverkliga sina drömmar inom allt från att lära sig spela gitarr till att spela teater.

Idag finns en mängd kurser inom sång, dans, teater, bild och form, samt musikterapi. De yngsta eleverna på Kulturskolan är bara 4 år och många stannar kvar ända tills de gått ut gymnasiet.

Varje år ger Kulturskolan konserter, föreställningar och utställningar där de som vill får vara med och framträda tillsammans med andra. Nyligen uppträdde de yngsta eleverna i Fröshowen, en populär konsert med sång och musik till Lennart Hellsings texter. Det blev också startskottet för 60-årsfirandet som genomsyrar all verksamhet på Kulturskolan under året.

- I 60 år, sedan 1955, har Kulturskolans duktiga och engagerade lärare skapat möjligheter för unga Vallentunabor att utvecklas och uttrycka sig konstnärligt. Nu har vi drygt 850 kreativa barn och ungdomar som spelar, sjunger och skapar. Under 2014 har vi jobbat målmedvetet med att korta kötiderna och kan nu erbjuda en plats till kommande läsårsstart efter anmälan. Alla barn och unga i Vallentuna som vill ska få chansen att förverkliga sina drömmar om att spela, skapa och stå på scen, säger Henrik Thureson, Kulturskolechef

Sidan uppdaterad den 9 mars 2015