Hjälpmedel:

Ny kommundirektör utsedd

Kommunstyrelsen har beslutat att Victor Kilén blir ny kommundirektör. Han har varit tillförordnad kommundirektör sedan oktober förra året och är från och med nu ordinarie på tjänsten.

Victor Kilén är 35 år och har en magisterexamen i statsvetenskap, utöver det har han även läst ekonomi och juridik. Han har tidigare arbetat inom regeringskansliet på socialdepartementet, i riksdagen för näringsutskottet och arbetsmarknadsutskottet samt i Solna stad. I Vallentuna har Victor innehaft olika chefstjänster, som kanslichef för kommunstyrelsens kansli, förvaltningschef på kommunledningskontoret och senast tillförordnad kommundirektör sedan oktober förra året.

- Victor Kilén är en mycket kompetent person, det har bland annat visat sig under hans tid som tillförordnad kommundirektör, då han visade ett stort ledarskap både internt och externt i kommunen. Det känns både spännande och tryggt att ha rekryterat honom som kommundirektör. Victor har en bred kompetens som passar utmärkt för en kommun på frammarsch, säger Parisa Liljestrand kommunstyrelsens ordförande.

- Jag ser fram emot att arbeta i Vallentuna kommun utifrån rollen som kommundirektör. Vallentuna är en kommun som växer och har många spännande utmaningar. Det blir intressant att delta i kommunens fortsatta utvecklingsarbete tillsammans med förtroendevalda, chefer och medarbetare, i dialog med invånarna, säger Victor Kilén.

Victor Kilén tillträder tjänsten som kommundirektör från och med den 1 september.

Sidan uppdaterad den 31 augusti 2015