Hjälpmedel:

Nyinvigning av Vallentuna Teater

ensembleverket_lanseringsbild

Lördag 14 september blir det premiär på Vallentuna Teater för Ensembleverkets föreställning Det oupptäckta landet. Foto: Karolina Henke.

Lördag 7 september invigs nyrenoverade Vallentuna Teater med Mark Levengoods egen show "Sound of Mark". Lördag 14 september blir det premiär för Ensembleverkets föreställning "Det oupptäckta landet".

Efter ett och ett halvt års renovering slår Vallentuna Teater äntligen upp portarna igen. Lokalen som rymmer drygt 300 sittplatser har fått helt ny inredning, ny scenteknik och ny ljud- och ljusanläggning. Nytt är också att Vallentuna kommun har startat ett samarbete med den fria teatergruppen Ensembleverket med Jacob Hirdwall som konstnärlig ledare. Ensemblen består av skådespelare som tidigare arbetat på bl.a. Dramaten, Stadsteatern och Orionteatern och de kommer främst att sätta upp nyskriven dramatik.

Invigningshösten 2013 bjuder på ett fullspäckat program. På premiären lördag 7 september kommer Mark Levengood med sin egen show "Sound of Mark", en föreställning om hur det är att vara människa idag. Om livet vi lever i väntan på att det där andra, riktiga, spännande livet ska börja.

Lördag 14 september blir det Sverigepremiär för Ensembleverkets föreställning " Det oupptäckta landet", en thriller där saga, vetenskap och mystik förenas. Föreställningen hade världspremiär på Nationalteatern i Reykjavik 2007 och har tidigare även framförts i New York. "Det oupptäckta landet" spelas på Vallentuna Teater under hela hösten. För mer information se www.ensembleverket.se.

SVTs ABC besökte Ensembleverkets repetitioner på Vallentuna Teater under veckan före premiären. Här kan du se nyhetsinslaget.


 

Senare under hösten kommer bland annat Romeo och Juliakören från Dramaten med föreställningen "Decamerone", bluegrass och country-gruppen "Abalone Dots", och popgruppen Weeping Willows.

– Det är väldigt roligt att äntligen kunna öppna teatern igen, säger Anders Dahlgren, chef för kulturenheten i Vallentuna kommun. Det blir en efterlängtad plattform för Vallentunas föreningsliv och den nya scentekniken ger oss möjlighet att även ta hit större produktioner. Jag ser teatern som en plats för spännande scenkonst med främst teater, dans och musikföreställningar av högsta kvalitet. Folk ska vilja åka till Vallentuna för vår teaters skull!

Vallentuna Teater

Evenemang på Vallentuna Teater hösten 2013

 

Sidan granskad den 6 september 2013