Hjälpmedel:

Parisa lärde sig blomstrande teknik

På måndagen var Årets gesällpristagare för 2016 och även en av Vallentunas egenföretagare, Emma Aronsson, på besök i kommunhuset. Tanken var att lära kommunstyrelseordförande Parisa Liljestrand (M) och kommunens näringslivsutvecklare Magnus Isberg, att binda blombuketter.

– Blommor har jag tyckt om ända sedan jag var liten, det är verkligen jätteroligt att få arbeta med det jag gör, säger hon.

För tre år sedan började Emma Aronsson att jobba som frilansflorist. Med event och bröllop som sina områden har hon sedan sin examen bland annat hunnit med att lägga tre kungabröllop samt en Nobelfest till meritlistan. Att arbeta med blommor har hon tyckt om så länge hon kan minnas och i sin yrkesroll som egenföretagare har hon sett en stor potential med att etablera sig i Vallentuna.

– Det finns så otroligt många möjligheter med att jobba som florist i den här regionen, att jag bor i Vallentuna innebär att jag får nära till allting. Det finns en snabb tillgång till att hämta upp varuleveranser och jag får en chans att vara med från start. Till exempel kan jag samarbeta med en grossist i Uppsala medan jag anordnar en dekoration i Storstockholm. Alternativen är många och det har jag nytta av i mitt arbete, berättar hon.

Så på måndagsförmiddagen var det även dags att lära Parisa Liljestrand och Magnus Isberg att binda blommor. Under två timmar gav hon dem uppgiften att öva på en teknik, spiralen, något som blivande florister tränar länge på i början av sin utbildning. Tillsammans med eukalyptusblad, vaxblommor, björngräs och tulpaner men också liljor och nejlikor fick de till slut ihop ett par buketter.

– Det här är ett riktigt hantverksarbete som kräver sin koncentration. Det är jätteroligt att Vallentuna har så kreativa entreprenörer som Emma Aronsson och det vill vi uppmuntra och stötta upp. Vallentuna ska vara en företagsvänlig kommun där både egenföretagare och större företag kan startas, växa och utvecklas, säger Parisa Liljestrand (M), kommunstyrelsens ordförande.

Sidan uppdaterad den 7 februari 2017