Hjälpmedel:

Prao på Stenugnsbageriet

  

För att Vallentuna ska vara en kommun med ett bra företagsklimat så behöver vi lära känna våra företagare och deras vardag. Idag, 26 oktober, praoade kommunalrådet Parisa Liljestrand på stenugnsbageriet i Vallentuna centrum.

Tillsammans med Magnus Isberg, näringslivsutvecklare, stegade hon in på stenugnsbageriet klockan 05.00. Iförda full bagarmundering satte de genast igång att baka frallor, limpor och bullar av olika slag.

Idag pågår ett målinriktat arbete för att Vallentuna kommun ska vara en plats där företag kan startas, växa och utvecklas. Den senaste veckan har två stora utbildningar med fokus på företagsamhet genomförts med kommunanställda (Förenkla helt enkelt). Näringslivsfrukostar och andra träffar med olika teman äger rum löpande – och den 15-16 november anordnar vi Näringslivsdagarna 2016.

Mycket är alltså på gång i vår strävan att Vallentuna ska vara en företagsvänlig kommun, och att träffa företagare på deras egen hemmaplan är ett viktigt steg i den riktningen. Under det kommande året ska Parisa Liljestrand göra praktik på fler företag i Vallentuna.

- Det har varit intressant att lära känna personalen på stenugnsbageriet och lära mig mer om deras utmaningar och möjligheter. För min egen del så var det roligt att arbeta mer praktiskt för en morgon. Jag håller tummarna för att vallentunaborna ska tycka om det jag bakade, säger hon.

 

Sidan uppdaterad den 26 oktober 2016