Hjälpmedel:

Trygg hemgång

Har du legat på sjukhus eller korttidsboende och känner dig osäker på hur det ska gå när du kommer hem igen? Då kan Trygg hemgångsteamet erbjuda dig hjälp och stöd.

Vad är Trygg hemgång?

Trygg hemgång är ett team bestående av undersköterskor som kan hjälpa dig i samband med att du skrivs ut från sjukhus eller korttidsboende. Dina behov och teamets bedömning styr utformningen av hjälp och stöd från Trygg hemgång. Förutom personlig omvårdnad kan vi hjälpa till med till exempel matinköp och apoteksärenden.

Hur ansöker jag?

För att ta del av vår service behöver du ett beslut från din biståndshandläggare som du träffar på sjukhuset eller korttidsboendet. De hjälper dig att göra en ansökan.

Få stöd, tips och råd

När vi träffas går vi tillsammans igenom och planerar för de närmaste dagarna hemma. Vi pratar om vilket stöd du behöver och ger tips och råd som underlättar din vardag. Det viktigaste är att du får göra det du själv klarar av, på ditt eget sätt, i din hemmiljö. Målet är att du ska känna dig trygg i din livssituation.

Uppföljning

När du har varit hemma några dagar gör vi en uppföljning tillsammans med biståndshandläggaren för att, om behov finns, planera fortsatt stöd och hjälp.

Kontaktuppgifter hittar du till höger.

Sidan uppdaterad den 9 januari 2017