Hjälpmedel:

Välkommen till Näringslivsdagen

Vallentuna ska bli en av landets bästa företagskommuner. Men vad är det som krävs för att ro det i land? På Vallentuna Näringslivsdag, den 9 november, kommer bland andra Carola Lemne, VD för Svenskt näringsliv, för att föreläsa om hur kommunen kan skapa ett bättre företagsklimat.

Årets näringslivsdag i Vallentuna närmar sig och håller för andra året i rad sitt evenemang i Vallentuna Kulturhus. Temat för i år handlar om hur kommunen kan förbättra sin service gentemot de lokala företagen, men också underlätta för de företag som vill etablera sig eller som vill starta upp i Vallentuna.

– Vi vill att Vallentuna ska vara en plats för företag att växa och där de känner att här vill de stanna. Då har vi som kommun en väldigt viktig uppgift att fylla och i dialog med företagen vill vi skapa förutsättningar för ett bättre företagsklimat. Det är bland annat det näringslivsdagen är till för, men också för att företagen ska lära känna varandra och berätta för allmänheten om vad de har att erbjuda, berättar Magnus Isberg, näringslivsutvecklare på Vallentuna kommun.

Under dagen kommer bland andra Carola Lemne för att prata om vad Vallentuna kommun kan göra för att underlätta för företag, då är allmänheten också välkommen. Föreläsningen pågår kl. 13.30-15.00. Även Colin Moon, doktor i antropologi och tidigare utsedd till Årets talare, kommer och föreläser om svensk kultur och vad svenskar har för egenheter. Han föreläser kl. 16-17.

Sidan uppdaterad den 24 oktober 2017