Hjälpmedel:

Vallentuna Stenugnsbageri får utmärkelse

Nu är det konstaterat. Minst ett av Sveriges bästa caféer finns i Vallentuna. I veckan lanserade White Guide årets cafélista där Vallentuna Stenugnsbageri har fått en placering.
– Jätteroligt! säger Therese Jönsson, delägare för Vallentuna Stenugnsbageri.

Att leverera kvalitet har alltid varit den viktigaste ingrediensen när Vallentuna Stenugnsbageri ska presentera sitt sortiment. Känslan av stolthet när bakverken ställs fram har sedan starten 2009 varit deras utgångspunkt. Ett framgångskoncept som nu också speglar sig hos Nordens ledande guidesystem.

– Det känns jätteroligt att White Guide har placerat oss på sin cafélista. Det visar att det vi gör har effekt och att vårt arbetssätt att hela tiden jobba med kvalitet lönar sig, säger Therese Jönsson.

Hon berättar att de nyss har börjat experimentera genom att arbeta i säsonger. Sedan två veckor tillbaka är det våren som är deras inspirationskälla, och utöver sommar, höst och vinter kommer också semmelperioden att få sin egen säsong. Dessutom försöker de hitta nya former för surdegsbrödet.

– Vi har känt ett tag att det var dags att utveckla vårt utbud samtidigt som vill vi hitta sätt att göra bröd romantiskt igen. Det här tror vi kan vara ett sätt, men det viktigaste kommer fortsätta att vara bakverk som erbjuder kvalitet. Det tror jag spelar stor roll för kundkretsen och även när det gäller placeringen hos White Guide, säger Therese Jönsson.

Sidan uppdaterad den 21 april 2017