Hjälpmedel:

Vallentuna får utmärkelse av LinkedIn


Från vänster: Parisa Liljestrand, kommunstyrelsens ordförande, Annika Colding, personalchef, Linus Holmgren, rekryteringsansvarig och Victor Kilén, kommundirektör.

 Vallentuna kommun tilldelas utmärkelse som bäst i kommunsverige på strategisk kompetensförsörjning.

LinkedIn är världens största professionella sociala nätverk med över 430 miljoner medlemmar. I Sverige finns 2,6 miljoner medlemmar och nätverket ser en stabil tillväxt med drygt 10.000 nya medlemmar per månad. När LinkedIn själva jämför över 100 kommuner i Sverige som använder sig av LinkedIn som rekryteringskanal utmärker sig Vallentuna kommun i sitt sätt att arbeta med strategisk kompetensförsörjning.

Victor Kilén, kommundirektör i Vallentuna kommun, är mycket stolt över utmärkelsen och menar att sociala medier som LinkedIn är nödvändigt för dagens arbetsgivare i arbetet med strategisk kompetensförsörjning. Vallentuna är en modern kommun i rörelse och LinkedIn är en viktig del i vår strategi för att säkra en av våra viktigaste tillgångar: kompetent personal.

- Här har vi en kommun som tagit kompetensutmaningen på allvar. Man har strategisk verkshöjd i rekryteringsarbetet och vågar tänka nytt. Kommuner är idag utpräglade kunskapsorganisationer och våra samhällskostnader skenar när kompetensförsörjningen inte tas på allvar. Vallentuna kommun visar på tydligt ledarskap då personalfrågorna är förankrade i de högsta chefsleden. Vallentunas rekryteringsteam gör en strålande insats, säger Oscar Rydman, ansvarig för offentlig sektor på LinkedIns stockholmskontor.

- Vi ser en tydlig förbättring i våra rekryteringsprocesser. Att använda LinkedIn är enkelt och ger betydligt bättre resultat än traditionella annonser i tidningar. Vill man hitta nya talanger till kommunen är det här det smartaste sättet att arbeta på, säger Linus Holmgren, rekryteringsansvarig i Vallentuna kommun.

Sidan uppdaterad den 19 maj 2016