Hjälpmedel:

Vallentuna nominerad till Årets Offentliga Ekonomi

Vallentuna kommun har blivit nominerad till Årets Offentliga Ekonomi 2012. Priset delas ut till den offentliga organisation som avsevärt förbättrat sin ekonomi under förra året.

- Vi är självklart glada över den här nomineringen och det är ett kvitto på att vårt arbete gett resultat. Idag är det total koll på kommunens ekonomi och det finns en förmåga att snabbt implementera förändringar i lagstiftningen, säger Annika Hellberg, ekonomichef, Vallentuna kommun.

Vallentuna kommun har till exempel varit en föregångare när det gäller att införa offentliga bidrag på lika villkor i skolan och delat med sig av erfarenheterna till andra kommuner.

Utmärkelsen "Årets Offentliga Ekonomi" är ett initiativ av tidningen Offentliga Affärer. Priset delas ut till den offentliga organisation som avsevärt förbättrat sin ekonomi under år 2012. Priset gäller organisationen i sin helhet, men kan också delas ut till en person som på ett signifikativt vis verkat för en positiv utveckling av organisationens ekonomi.

Dom två andra nominerade är Upplands Väsby kommun och Eskilstuna kommun. Vinnaren presenteras den 29 maj.

Sidan uppdaterad den 23 maj 2013