Hjälpmedel:

Årets Vallentunabo

Finns det någon du tycker har gjort något alldeles särskilt bra i, eller för, Vallentuna det senaste året? Någon som får dig som boende i Vallentuna att känna glädje och stolthet? Då kan du börja fundera på att nominera personen till utmärkelsen Årets Vallentunabo, ett pris som instiftats av Vallentuna kommun 2017.

Vallentuna ska vara en plats där glädje, stolthet, engagemang och stor framtidstro ska finnas hos oss som bor här, och varje dag finns det invånare som gör något som får positiva effekter för andra. Ibland passerar de förbi och gläder och stärker i det lilla och ibland kan de skapa stora nyheter. För att visa uppskattning och kunna lyfta fram någon av alla dessa personer har priset Årets Vallentunabo instiftats av Vallentuna kommun. 

Syftet med priset är att stärka kommuninvånarnas identitet och skapa stolthet och glädje över att bo i Vallentuna.

Information om nomineringsperioden för 2018 kommer inom kort. 

Årets Vallentunabo 2017

Den 30 september 2017 delades Årets Vallentunabo ut för första gången. Priset gick till Caroline Lindau, grundare till Fritidshjälpen. Föreningen samarbetar mycket med andra föreningar med sin främsta uppgift att alla ungdomar ska få rätt till en meningsfull fritid, oavsett ekonomi.

Årets Vallentunabo 2017, Caroline Lindau, tillsammans med Parisa Liljestrand, kommunalråd.

Juryns motivering:
För att med ett enormt hjärta, engagemang och drivkraft både skapat och genomfört nya idéer för att hjälpa ungdomar och familjer i Vallentuna till en betydelsefull och aktiv fritid. Initiativtagare och drivande kraft i föreningen Fritidshjälpen och i Eldsjälsgalan. Är genom såväl sitt yrke som i det privata en person som genom handling ser till att andra sätts i första rummet och ska må bra. En lysande ambassadör och förebild för ett Vallentuna vi alla kan glädje och stolthet över.

Finalisterna i Årets Vallentunabo 2017

  • Caroline Lindau
  • Ulrika Skarin
  • Björn Ek

Sidan uppdaterad den 8 januari 2018