Hjälpmedel:

Årets Vallentunabo

Vallentuna ska vara en plats där glädje, stolthet, engagemang och stor framtidstro ska finnas hos oss som bor här, och varje dag finns det invånare som gör något som får positiva effekter för andra. Ibland passerar de förbi och gläder och stärker i det lilla och ibland kan de skapa stora nyheter. För att visa uppskattning och kunna lyfta fram någon av alla dessa personer har priset Årets Vallentunabo instiftats av Vallentuna kommun. 

Syftet med priset är att stärka kommuninvånarnas identitet och skapa stolthet och glädje över att bo i Vallentuna.

Hur du nominerar

Som kommuninvånare i Vallentuna har du möjlighet att föreslå den person som du vill se som Årets Vallentunabo 2018. Den möjligheten har du fram till den 28 augusti 2018. Klicka på "Nominera din kandidat" i högerspalten så kopplas du till nomineringsformuläret. Observera att det av tekniska skäl bara är möjligt att rösta på en person per dator/enhet.

Kriterier till nomineringen

  • Vara en person som uppskattas och/eller uppmärksammas för antingen sin personlighet och sina handlingar och/eller sina färdigheter, talang och kompetens
  • Ha gjort något gott och positivt och/eller annorlunda och nyskapande
  • Vallentuna kan känna glädje och stolthet över
  • Vara bosatt i Vallentuna - eller född och uppvuxen här
  • Vara en god ambassadör för Vallentuna kommun

Prisutdelning Årets Vallentunabo 2018 delas ut på Höstfesten den 29 september.

Årets Vallentunabo 2017

Den 30 september 2017 delades Årets Vallentunabo ut för första gången. Priset gick till Caroline Lindau, grundare till Fritidshjälpen. Föreningen samarbetar mycket med andra föreningar med sin främsta uppgift att alla ungdomar ska få rätt till en meningsfull fritid, oavsett ekonomi.

Årets Vallentunabo 2017, Caroline Lindau, tillsammans med Parisa Liljestrand, kommunalråd.

Juryns motivering:
För att med ett enormt hjärta, engagemang och drivkraft både skapat och genomfört nya idéer för att hjälpa ungdomar och familjer i Vallentuna till en betydelsefull och aktiv fritid. Initiativtagare och drivande kraft i föreningen Fritidshjälpen och i Eldsjälsgalan. Är genom såväl sitt yrke som i det privata en person som genom handling ser till att andra sätts i första rummet och ska må bra. En lysande ambassadör och förebild för ett Vallentuna vi alla kan glädje och stolthet över.

Finalisterna i Årets Vallentunabo 2017

  • Caroline Lindau
  • Ulrika Skarin
  • Björn Ek

Sidan uppdaterad den 8 januari 2018